Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amanatuina e le CleanPowerSF le Kofe Excelsior i le Fa'amamaluina o le masina o Pisinisi Uliuli

Excelsior Coffee pule Lea ma Andre Higginbotham
  • Donald Pollitt II

A matou lagolagoina pisinisi a Black, matou te lagolagoina nuu Black.

O Aukuso ose taimi e fa'ailoa ai, fa'amanatu ma lagolagoina pisinisi a tagata Black i San Francisco ma le Iunaite Setete atoa. E ala i le luluina o a tatou masaniga faʻatau, e mafai ona tatou saofagā i le faʻamalosia o pisinisi Black, faʻamalosia le tuputupu aʻe o galuega, ma tapunia avanoa i le tutusa ma avanoa.

Lea ma Andre Higginbotham, e ona le Excelsior Coffee, e le mafai ona taofia le laufofoga fiafia a o tutu i luma o le la pisinisi i se aso susulu susulu.
Lea ma Andre Higginbotham, e ona le Excelsior Coffee, e le mafai ona taofia le laufofoga fiafia a o tutu i luma o le la pisinisi i se aso susulu susulu.

O se tagata fa'amaualuga CleanPowerSF SuperGreen fa'atau ma San Francisco fou, Excelsior Coffee e fa'amalosia ma fa'amafanafanaina le loto o lona nu'u e ala i le foa'i atu e ala i ana pisinisi. Paʻaga i le olaga ma le alofa, Lea ma Andre Higginbotham, o loʻo faʻamaualuga tagata Excelsior, na tatalaina la latou fale kofe i le 2017 o se tautinoga e puipuia le faʻamaonia o le eletise o lenei pitonuʻu ua lauiloa o se malosi malosi, malosi, ma tagata faigaluega.

E fiafia Lea i numera, fa'afefete, ma oso oso. O Andre o se faiaoga i aoga maualuga a le malo ma o se tagata poto i taavale tuai. Faʻatasi, latou te fiafia e uiga i le kofe, faʻatoʻaga o aganuu, ma fiafia i faʻamanuiaga o le avea ma tagata faʻatau SuperGreen ma filifilia le 100% malosi faʻafouina mo a latou pisinisi. “O faleoloa kofe sa avea ma mea fa'apitonu'u mo le tele o tausaga ma o le tasi i le pitonu'u Excelsior o se fa'aaloalo moni lava," o le tala lea a Andre.

Na amataina i le 2004 e John William Templeton ma Frederick Jordan, National Black Business Month o se auala e faamanatu ai le malosi ma le eseesega o pisinisi Black i le Iunaite Setete atoa. Mai pisinisi laiti i fatuga o mea, pisinisi a le Black ua leva ona avea ma avetaʻavale tamaoaiga ma faʻatupu tamaoaiga i lo tatou sosaiete. E ala i le lagolagoina o nei pisinisi, e mafai ai ona tatou fesoasoani e fa'atupuina nei nu'u ma fa'atupuina atili avanoa mo tupe maua 'anoa ma tamaoaiga fa'atuputupulaga. 

O le lagolagoina o pisinisi a tagata Black i le lotoifale o se mea e mafai ona tatou faia e le gata i lenei masina ae o le tausaga atoa. O lo'o mitamita le SFPUC e lagolago ma fa'alaua'itele atu i a'afiaga lelei a pisinisi a le Black e pei o le Excelsior Coffee (ma le tele o isi) i o latou nu'u. O le tuʻuina atu o la matou lagolago tuʻufaʻatasia e mafai ona faigofie e pei o le faia o se faʻatau, faʻasino pisinisi i uo ma aiga, pe faʻatasi foi ma i latou i luga o ala o faasalalauga lautele (mulimuli @excelsiorcoffeesf).

Tatala mai le 7 i le 4 i le afiafi i aso o le vaiaso ma le 8 i le 5 i le afiafi i faaiuga o vaiaso, Excelsior Coffee e faʻaosofia e aumai le kofe dope, faʻatasi ai ma le tofo malosi ma le lelei sili, i lona pitonuʻu aʻo faʻaopoopo i le tapestry o pisinisi a Black i totonu o le taulaga. . O se vibe e leai se isi, Excelsior Coffee o se faleoloa mo tagata, ma ou te faʻamalosia tagata uma ia iloa le manaia tele o lenei fale kofe. 

Mo le su'eina o isi pisinisi a-uliuli e ofoina atu oloa ma auaunaga i San Francisco po'o lou pitonu'u, siaki le Lisi a le Ofisa o le Tamaoaiga ma le Atina'eina o Tagata Faigaluega (OEWD).