Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

E amata le fausiaina o le New Community Center i le Bayview

e toalima tagata faufale e sasaa sima

SFPUC-Owned Southeast Community Center e tu'uina atu potu fono a le nu'u, avanoa lanu meamata, ma le tele o auaunaga

San Francisco, CA—Ua amata fausia e le Komisi o Galuega a le Malo o San Francisco (SFPUC) le nofoaga fou o Nuu i Sautesasae i le pitonuu o Bayview. O lo'o umia ma fa'atautaia e le SFPUC, o le a tu'uina atu e le nofoaga tutotonu potu fono a le nu'u, lua eka o avanoa lanu meamata, ma le tele o auaunaga fa'aagafesootai, e aofia ai le tausiga o tamaiti taugofie. 

“O tagata o le Bayview Hunters Points na faasoa mai ia i matou la latou vaaiga mamao mo se nofoaga tutotonu i totonu o lo latou pitonuu, ma ua matou faalogoina le leotele ma le manino o la latou savali,” o le tala lea a Mayor London N. Breed. “Na manana’o tagata nofomau i se nofoaga fa’aonaponei e mafai ona o mai fa’atasi ai le nu’u ma a’oa’o, tuputupu a’e, feso’ota’i ma lagolago e le tasi le isi-ma o le mea tonu lava lena o lo’o latou maua. O le suatiaina o le eleele o lenei nofoaga autu moni o se taimi faapitoa mo tagata o lenei nuu.

“Mai lava i le amataga, na matou fai mai o lenei nofoaga tutotonu o le a atagia ai manaoga ma manaoga o tagata nofomau, ma ua matou fiafia lava e faataunuu lena folafolaga,” o le tala lea a le Pule Sili o le SFPUC, Harlan L. Kelly, Jr. faagasologa, o le a avea moni le Nofoaga Autu o Nuu i Sautesasae ma nofoaga mo le pitonuu o Bayview. I le SFPUC, matou te malamalama o la matou misiona e faʻalautele atu i tua atu o auaunaga matou te tuʻuina atu-e tatau foi ona avea i matou ma se vaega taua o nuʻu matou te tautuaina. O lenei nofoaga autu o se faalautelega o lena tautinoga.”

O le nofoaga tutotonu na fausia ina ua maeʻa se faʻagasologa o fesoʻotaʻiga ma tagata o Bayview, oe na faʻaalia le lagolago mo le fausiaina o le nofoaga fou i le 1550 Evans Avenue. Fa'atulaga e tatala i le tautotogo 2022, o le nofoaga tutotonu o le a aofia ai se avanoa tele, fa'aonaponei fa'apitoa fa'apitoa mo fonotaga, fa'afiafiaga e pei o vasega siva, fa'amanatuga a le aiga, ma fa'aaliga fa'alaua'itele, fa'atasi ai ma se potu tele fa'amoemoega, ofisa. ma avanoa faigaluega fa'atasi mo fa'alapotopotoga e le o ni polofiti, ma se fale'aiga e iai le Wi-Fi.

O isi vaega o le 45,000 sikuea faatafafa, tolu fogafale nofoaga tutotonu e aofia ai:

  • Lua eka o le avanoa lanu meamata ma laulau pikiniki ma nofoaga e ta'alo ai.
  • Taugofie le tausiga o tamaiti ile nofoaga.
  • Fuafuaga Faufale Green/Leed Gold Fa'amaonia. 
  • Ata fa'alaua'itele mai tusiata fa'apitonu'u e ala i le Bayview Artist Registry.
  • Faigofie auala e ala i le tele o pasi MUNI ma nofoa nofoaafi mama, paka i luga o le nofoaga ma le taavale eletise totogi.
  • Panela o le la i luga o le taualuga ma le 100 pasene kasa e leai se vai eletise mai le Hetch Hetchy Regional Power System.


O le Nofoaga i Saute Sasa'e o lo'o i ai nei, o lo'o i le 1800 Oakdale Avenue, na fausia i faiga fa'apa'aga ma le Bayview-Hunters Point community e fa'aitiitia ai a'afiaga o le si'osi'omaga ma agafesootai o le fa'alauteleina o le Fale Togafitiga i Sautesasae a le SFPUC i le 1970s ma le 1980s.

O le afioaga o Bayview sa fesoasoani tele i le lagolagoina ma le faamautinoaina o nei nofoaga na fausia ma mamanuina e maua ai le aufaigaluega, tausiga o tamaiti ma avanoa faaleaoaoga i lo latou nuu. Faatasi ai ma ana paaga, sa auai le SFPUC i le faagasologa o le galulue faatasi i le tausaga atoa e aofia ai fonotaga lautele e 45, tuʻituʻi i luga o le 2,400 faitotoa ma auai i le silia ma le 1,000 suʻesuʻega loloto na faʻatumu e tagata nofoia.

“O le faataunuuina o folafolaga muamua ma tautinoga i nuu, o se tasi lea o mea o loo matou galulue malosi e ausia i totonu o le matou ofisa,” o le tala lea a le Supervisor Shamann Walton. “O se fiafiaga le vaaia o se tasi o na folafolaga o se nofoaga fou o le 21st century community centre mo Bayview ua taunuu mai. O le a matou mautinoa o gaioiga i le nofoaga tutotonu e manuia ai tagata uma i le Bayview, ma o loʻo matou tulimatai atu i le tulaga fou o aʻoaʻoga faatufugaga, lea o le a oʻo atu ai i avanoa faʻapitoa mo galuega mo lo tatou nuʻu. O se tasi lenei o tupe teufaafaigaluega e faʻatatau i le manuia o lo matou pitonuʻu ma matou te tulimatai atu i le aso e tatala aloaia ai faitotoa.

Faatasi ai ma tagata o loʻo faʻatauvaʻa e fai ma sui o nofoaga o loʻo avea ma paionia lagolago mo aia tatau a le malo o Dr. Espanola Jackson, Harold Madison, Eloise Westbrook, Ethel Garlington, Shirley Jones ma Alex Pitcher. 

"Bayview o loʻo i ai se talaʻaga umi o le faʻamalosi, taʻitaʻia e lona lagona o le tagata lava ia," o le tala lea a le Faatonu Sili o le SECC Emily Rogers-Pharr. “O lenei nofoaga fou o le afioaga o le faaauauina lea o le galuega. E le gata i lea, o se faʻataʻitaʻiga sili lea o le auala e mafai ai e tagata ona faʻamalosia faiga faʻavae lautele, faʻataʻitaʻiga, tali atu, ma le faʻaogaina pe a galulue faʻatasi le nuʻu ma le malo. 
 
“O lenei nofoaga fou ua i ai le tele o le auai o nuu i fuafuaga, ma e taua tele” o le tala lea a Oscar James, o se tagata nofomau ma Bayview Hunters Point Historian. “O le uluai nofoaga autu e lei tele se sao o le nuu pe a fuafuaina. Ua fiafia tagata o lo'o nonofo iinei ona sa faia e le SFPUC le taumafaiga ina ia mautinoa ua fa'alogoina o matou leo ​​i lenei taimi."

O lo'o naunau le SFPUC i le avea ma tuaoi lelei ma tausisi o le siosiomaga i totonu o nu'u tatou te tautuaina. Faatasi ai ma le Nofoaga Autu i Sautesasae, o le SFPUC o loʻo faʻatautaia nofoaga faʻalapotopotoga ma aʻoaʻoga i luga o isi meatotino e ana, e pei o le Kolisi Hill Aʻoaʻoina Kolisi, o le Sunol AgPark ma Hummingbird Faatoaga

O le lala sooupu o le uluai aoga lea i totonu o le atunuu na fausia ai polokalame o le Faamasinoga o le Siosiomaga ma Faamanuiaga mo Nuu ma Afioaga. O nei faiga fa'avae e fa'atusaina ai le auala e tu'uina atu ai e le SFPUC le vai, paoa ma le suavai 'au'aunaga a'o fa'amautinoa le lelei o le a'afiaga o nu'u o lo'o tautuaina e le galuega.

O lo'o aofia i totonu o le galuega fa'ameaalofa a le SFPUC's Social Impact Partnership Program, lea e vala'aulia ai paaga a kamupani tumaoti e toe fa'afo'i atu i totonu o nu'u o lo'o latou fa'atinoina galuega e fai ma sui o le SFPUC. O le SFPUC o le fa'aoga muamua lea a le malo i totonu o le atunu'u e fa'atino se polokalame fa'aagafesootai e fa'alauteleina ai tiute fa'aagafesootai fa'apisinisi e avea o se vaega o lana faiga fa'atauva'a mo auaunaga fa'apolofesa, isi tu'uina atu ma konekarate fa'atauga malosi e fa'atatau i le $5 miliona pe sili atu.  

O fa'ata'ita'iga o polokalame a le SFPUC's Social Impact Partnership e aofia ai le Maisin Scholar Award, lea e maua ai le fesoasoani tau tupe mo tupulaga talavou i le lotoifale e tulituliloa a'oa'oga maualuluga, le Bayview Bistro, ma le CityWorks, lea e ofoina atu galuega fa'atino totogi mo tagata o lo'o nonofo i totonu o le A'ai i Sautesasae.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. Na te momoliina vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata nofoia, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga.

###