Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Deltrea Crayton Toe Foai Atu i le Bayview Community e ala i le Fesoasoani e Fausia

Deltrea Crayton, o se tagata faigaluega faigaluega mo le kamupani MWH/Webcor
  • Heidi Anderson

"E i ai ona luitau, ae i le faaiuga o le aso, o loʻo i ai laʻu galuega, o loʻo i ai loʻu fale, ma o loʻo ou i ai iinei i le Bayview."

O Deltrea Crayton o se tagata faigaluega faigaluega mo le kamupani MWH/Webcor, o le faufale faufale faufale/General Contractor (CM/GC), i luga o le Biosolids Digester Facilities Project (BDFP), o se vaega o le SFPUC faufale faufale tetele ma faʻaleleia i le Aai tele. nofoaga e togafitia ai le suavai leaga, le Fale Togafitiga i Sautesasae, o lo'o i Bayview-Hunters Point.

Auala Lelei i Galuega Faufale

Deltrea Crayton, o se tagata faigaluega faigaluega mo le kamupani MWH/Webcor,

Ina ua amata o ia i le nofoaga faufale BDFP, sa galue Crayton o se tagata faigaluega lautele, fesoasoani i le galuega eli, faatasi ai ma isi galuega. Sa ia naunau e faamaonia e le afaina le avea ma se tamaitai.

"E mafai ona ou faia le mea e fai e tama," o lana tala lea, ma faaopoopo mai o nisi aso e ono manaʻomia ai ona ia faʻamaonia ona tomai e sili atu nai lo se tamaloa e faia le galuega e tasi. “E tusa lava po o le a, ou te le fiu lava.”

O lana auala i le manuia o se tamaitai i le fausiaina o se auala faigofie. “Ia aumaia le malosi lelei i lau galuega, po o le a lava. O le uiga o la’u tala, e, o nisi taimi afai e mafai ona ‘ou fa’afiafia se tasi, ou te iloa ua sa’o sa’u mea na fai!”

Filifilia o se Galuega i Faufale

O Crayton na amata lana galuega i le fausiaina i le tele o tausaga talu ai i le CityBuild Academy, o se polokalame aʻoaʻoga atoatoa aʻo leʻi aperenitisi na saunia e le Ofisa o le Tamaoaiga ma le Atinaʻeina o Tagata Faigaluega (OEWC), lea e ofoina atu ai foʻi le Faʻatonu Faufale ma Auaunaga Faʻapolofesa Academy (CAPSA) i San Francisco i le lotoifale. tagata nonofo.

I le taimi muamua, sa ia mafaufau e tuu. “Sa ou fauina pa sima ma aʻoaʻoina le galuega o le HAZMAT (pulea o mea e lamatia ai) lea e tatau ona ou tamoʻe solo ai i le poloka i se tasi o na suti HAZMAT aʻo ki lau ea. Ae na ou manatua sa ou manaʻo atili mo aʻu lava, o lea ou te leʻi fiu ai.”

O le taimi lava na maeʻa ai ana aʻoaʻoga ma auai i le iuni, o lona tofiga muamua i le fanua o le galue lea i le puleaina ma le toe faʻaleleia o asbestos, o se galuega faʻalavelave ma le mamafa na ia fai mai na ia aʻoaʻoina ai o ia e faʻaaloalo i matata a isi tagata ma ia manatua na te le iloa i taimi uma le mea. o loo feagai ma isi tagata.

Fanau i le Misiona Itumalo ona tausia lea e lona tinamatua i le pitonu’u o Bayview-Hunters Point, fai mai Crayton i le amataga o ia o se talavou fa’alavelave na taumafai e fa’amalie mea e ala i le galue o se kuka.

"Ina ua mavae sina taimi, na ou filifili ai ou te fia maua ni tupe sili atu," o lea na ia filifili ai e tulituliloa se matata i le fale faufale ma amata i le CityBuild Academy mo aoaoga. “Sa ou manao e faia nisi mea. Sa ou manao e fau. Sa ou manao i se galuega ma se faamoega fuamoa ina ia mafai ona ou faatauina se fale. O lea ua ou i ai iinei i le Bayview, galue mo le SFPUC, fesoasoani e toe fausia loʻu nuu.

Fautuaga mo Teine Laiti e Mafaufau i Faufale

Ina ua fesiligia po o le ā le fautuaga o le a ia avatu i tamaʻitaʻi talavou e mafaufau i se galuega i le faugāfale, e manino mai Crayton: “Amata i le taʻu atu iā te oe lava e mafai ona e faia so o se mea. ‘Aua ne‘i tu‘uina atu e tagata i fafo e ta‘uleagaina oe. Po o le a lava lou tomai, ia e alu i ai. E mafai ona avea oe ma se fai eletise, faufale, po o se pule o se kamupani.”

Faatasi ai ma se ataata tele ma talie faamalosiau, na ia aoteleina ai lana fua faigofie mo le manuia i le fausiaina i le taimi nei, "E tatau ona e palapala ou lima e aoao ai pe faapefea ona fai le galuega!"