Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Malamalamaina o le masina o measina a le Hispanic: Fa'afefea ona tuliloaina e Carlos Benjamin Magana lana miti

Malamalamaina o le masina o measina a le Hispanic: Fa'afefea ona tuliloaina e Carlos Benjamin Magana lana miti
  • Donovan Gomez

Mo Carlos Benjamin Magana, Hispanic Heritage Month o lona uiga e sili atu i le tasi le masina i le tausaga atoa: o lona uiga o le lotogatasi, aiga, aganuu, ma le faamaualuga i le mea na sau ai o ia. “E taua tele lenei masina ia te a’u. Ou te matua mitamita lava i laʻu aganuu, oʻu tagata, ma mea uma na matou ausia i le gasologa o tausaga. Ou te mitamita i le auala na matou aʻafia ai tagata lautele i San Francisco ma le atunuʻu atoa, "o le tala lea a Magana. "O aʻu o se Latino faʻamaualuga, ae maise lava o aʻu mai se aiga e tupuga mai Mayan."

O Magana o lo'o galue i le SFPUC's Wastewater Enterprise o se Fa'atekonolosi Mea Fa'atekonolosi. Mo Magana, o le galue i lea matafaioi o se mea na te lei mafaufauina. I le 17 o ona tausaga, na siitia atu ai o ia i le Iunaite Setete mai lona nuu o Oxkutzcab i Mekisiko, e saili se olaga lelei mo lona aiga. “A o oʻu laʻitiiti, ou te leʻi manatu lava o le a ou sau i lenei mamao i le olaga ma lenei mamao mai le aiga. Na ou iloa e iai soʻu faʻamoemoega ma se aiga e faʻalagolago ia te aʻu, o lea na ou tuleia ai pea i faigata uma ma faʻalavelave. Afai e mafai ona ou faia, e mafai e se tasi ona faia,” o le tala lea a Magana.

O Carlos Benjamin Magana o lo'o galue i le SFPUC's Wastewater Enterprise o se Fa'atekonolosi Mea Fa'atekonolosi.
O Carlos Benjamin Magana o lo'o galue i le SFPUC's Wastewater Enterprise o se Fa'atekonolosi Mea Fa'atekonolosi. 

O se tasi o mea autu e mitamita ai Magana i lana aganuu, o le lelei o le latou galulue faatasi ma le auala latou te tausia ai le tasi ma le isi. “Ou te mitamita i le malosi o lo’u nuu faatasi. Matou te fesoasoani pea le tasi i le isi e ausia tulaga maualuluga i o matou olaga, ma matou faʻamalosia e le tasi le isi i luga o le ala, ”o le tala lea a Magana. "O le Latinx community ua faʻatasi mo le tele o tausaga, ma o le mea moni lava e faʻatumauina ai i matou o le poto masani lea o le avea ma Latino ma Sesepanika i le Iunaite Setete. O lena ituaiga lua e aumaia faatasi ai i tatou i luga o se tulaga tele. Po o a lava o tatou eseesega, o i tatou uma o se aiga tele. Malosi i numera y Todo por La Familia! "

Ina ua fesiligia e uiga i soʻo se fautuaga e mafai ona ia ofoina atu i tamaiti Latina talavou o loʻo vaʻavaʻai e fai lo latou ala i le olaga, na vave ona tali atu Magana. “O la’u fautuaga sili i le tupulaga talavou Latina o le aua lava ne’i fiu, e tusa lava po o le a le maualuga e mafai ona vaai i ai le mauga, pe o le a foi le faigata o le auala e mafai ona vaai i ai, ma e tusa lava pe e te lagona e pei o faigata e faasaga ia te oe. Afai e te manaʻo i se mea, e mafai ona e mauaina, ae e tatau ona e galue i ai. E leai se tasi na fai mai e faigofie tele, ae leai se mea e le mafai,” o le tala lea a Magana. 

“Aua le ma i lou tagata ma le mea e te sau ai. Aua e te taulai atu i mea e ono manatu ai isi e uiga ia te oe. Tau lava o le tulituliloaina o au miti ma sini ma ia avea oe ma se tasi e iai le faamoemoe. Soo se mea lava e mafai pe afai e te naunau e faia ni osigataulaga ma tulituliloa au sini. TODO ES POSIBLE RAZA!!!”

Donovan Gomez