Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

A'oa'o pe Fa'apefea ona Fa'aaoga se tasi o Fa'ato'aga Timuga a San Francisco

Tagata o lo'o tu i totonu o se to'aga timu.
  • Sabrina suzuki

I San Francisco, e faauigaina i tatou i lo tatou sootaga i le vai. Mai le matagofie o matafaga e o'o atu i i'a mata'ina, le Fagaloa ma le Pasefika, o le mea lea e avea ai i tatou ma tagata. O San Franciscans e loloto lona fa'amaualuga i le A'ai ma e matua fa'afetaia le matagofie fa'anatura o le eria. O se tasi o auala e galue ai le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) e puipuia alavai o loo siomia ai le tatou Aai, o le fausia lea o togalaau timu i luga o le Aai. O nei vaega gafataulimaina e fesoasoani e pu'e ma mama vai afā, puipuia mai le lofituina o le alavai a le tatou Aai ma faaleagaina ai. 

Tagata o lo'o tu i totonu o se to'aga timu.
Avea ma leoleo timu, auai i le isi mea na tupu i lou pitonuʻu!

E mafai e tagata o San Francisco ona fesoasoani e ala i le faʻaaogaina o se togalaau timu ma avea ma Rain Guardian. I le faia o lea mea, o lo'o e ta'utino atu e fa'atumauina se togafa'ato'aga ua fa'aaogaina e aunoa ma otaota ma otaota. O le Polokalama a le SFPUC mo leoleo timuga o se tasi o vaega o se taumafaiga i le taulaga atoa ina ia mautinoa o San Francisco o loʻo tumau ma gafatia e mafai ai i le feagai ai ma afa malolosi. O lo'o galue le A'ai e fa'ataunu'u lana fa'amoemoe e pulea le tasi piliona kalone o vai afā i tausaga ta'itasi e fa'aaoga ai Atina'e Fa'ameamata i le 2050.  

O le masina nei, o le a talimalo ai le SFPUC i Rain Guardians Community Events e tatala ai ni galuega fou se lua o togalaau timu ua faaopoopo i le polokalame, Sunset Boulevard Greenway Phase Two ma Baker Beach Green Street. O nei mea o le a aofia ai le maimoaga i togalaau timu lata ane e taʻitaʻia e le matou Green Infrastructure Gardeners, e mafai ona tali fesili ma tuʻuina atu fautuaga ma togafiti i le tausiga lelei o togalaau timu. O le a iai foi le avanoa e fai ai se togalaau i luga o le nofoaga, ma mo i latou ua uma ona vaetamaina, o se taimi sili lea e feiloai ai ma tagata volenitia i lou nuu.

Mea na tutupu a leoleo timuga:

Mea na tupu ua mavae: 

Afai e le fetaui nei aso mo oe, o le polokalame a le Rain Guardians o loʻo faʻatulagaina nisi faʻasalalauga faʻapitoa i lenei tautoulu i nofoaga taʻitasi o togalaau timu. Resitala i luga o la matou upega tafaʻilagi i rainguardians.org e maua ai fa'amatalaga i a tatou mea uma na tutupu. 

Fa'afeso'ota'i le Rain Guardians Team i rainguardians@sfwater.org ma ni fesili.