Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Na maua e le A'oga Maualuga a Marina le Solar Array fou e fa'amalosia e Hetch Hetchy Power

  • Donald Pollitt

O aʻoga i San Francisco o loʻo mafaufau mo le lumanaʻi, pe oʻo mai i suiga o le tau poʻo le sauniaina o le isi augatupulaga o taʻitaʻi o loʻo feoaʻi i o latou maota. Mo a'oga e pei o le Marina Middle School, e foliga pupula lena lumana'i, aemaise o le la fou o lo'o nofo i luga o le faleaoga. 

I le amataga o le 2023, na maeʻa ai e le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) le faʻapipiʻiina ma le faʻamalosia o se laʻau fou fou i le aʻoga, lea o loʻo i le fatu o le Itumalo o Marina. Fa'afetai i le faigapa'aga faifaipea i le va o le SFPUC ma le San Francisco Unified School District (SFUSD), ua avea nei le Marina Middle School ma lona 8 fa'apipi'iina o le la i se nofoaga a le malo ma le 28th solar project i le A'ai na fa'atonuina e Hetch Hetchy Power, San Francisco's. fa'aaogaga a le lautele. 

Marina Middle School Solar Array.
Marina Middle School Solar Array.

O le SFPUC's Power Enterprise na fuafuaina ma tu'uina atu le fa'atupega mo le atina'e mama mama o le galuega, lea e aofia ai le 165 rooftop solar modules e maua ai le tusa ma le 25% o mana'oga eletise a le aoga. O le isi vaega o le eletise e fa'amalosia ai potu ma potu a'oga o le a 100% o le eletise e leai se kasa e maua mai e le Hetch Hetchy Power, ma avea ai le a'oga ma 100% mama le eletise.

I le iloaina o le Suiga o le Tau o le luitau o le siosiomaga o o tatou taimi, na pasia ai e le Komiti Faatino o Aoga a le SFUSD le iugafono a le Carbon Neutral Schools e faia ai le SFUSD e faaitiitia le faaaogaina o le malosi i le 50% i le 2040, aveese le mu o le kesi faalenatura i le 2040, ma gaosia le 100% o latou lava malosiaga. mana'oga i le 2050. Fa'atasi ai ma le fa'apipi'iina o paneta o le la, o a latou taumafaiga o le a matua fa'aitiitia ai pili fa'aoga ma fa'ataga ai le SFUSD e taula'i a latou punaoa tau tupe i le potuaoga.

O le tautinoga a le SFUSD i le malosi mama o loʻo faʻatulagaina se faʻataʻitaʻiga mo le isi augatupulaga, faʻamalosia tamaiti aoga e mafaufau pe o fea e maua mai ai lo latou malosi ma pe faʻafefea ona faia e le malosi mama se suiga i le puipuia o le siosiomaga mo tagata uma. E mitamita le SFPUC e faipa'aga ma le SFUSD e fa'alautele punaoa fa'afou fa'alotoifale ma fesoasoani e fa'aitiitia le tau o le malosi mo le aoga itumalo i se taimi umi.

Fa'atasi, o le SFPUC ma le SFUSD o le a fesoasoani i le A'ai e fa'alautele atili le alualu i luma i le ausiaina o le Mayor Breed's sini fa'anatinati o le tau e ala i le fa'aumatiaina o le kaponi a le itumalo ma toe teu fa'afaigaluega i totonu o le potuaoga e fesoasoani ai i tamaiti a'oga i le lotoifale ia olaola mo ou tausaga a sau.

A e filifilia le Hetch Hetchy Power – ose manumalo faatolu mo a tatou tamaiti aoga, a tatou aoga, ma le lumanai o lo tatou paneta!

Donald Pollitt