Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.
vai

Fa'apipi'i i totonu o le Maota o le A'ai Fa'ailoga Suavai mai le SFPUC Water System

Fafine nofo i lalo ma inu vai.

Suavai SFPUC fa'apipi'i i totonu o ofisa o le matagaluega e fa'atapula'aina le maua o vai inu

San Francisco, CA—O koneteina fou e lima kalone e mafai ona toe fa'aaogaina o lo'o iai le vai paipa o le vai a San Francisco o lo'o fa'apipi'iina i le City Hall i le vaiaso nei e avea o se vaega o le polokalame fa'ata'ita'i e fa'aavanoaina ai e matagaluega a le A'ai le tele o avanoa i auaunaga tau vai o lo'o pulea e le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC). ).

“Matou te ofoina atu vai suamalie ma suamalie i le silia ma le 2.7 miliona tagata faatau—ma o le taimi lenei e faalautele atu ai a matou auaunaga i le City Hall,” o le tala lea a le Pule Sili o le SFPUC, Harlan L. Kelly, Jr. “Faatasi ai ma a matou oloa, e te iloa i taimi uma le mea o le vai e sau mai ma faʻafia ona faʻataʻitaʻiina mo le lelei ma le saogalemu. E talafeagai lelei mo ofisa o le Aai le faʻaogaina o vai inu e pulea ma gaosia e le Aai."

O le vai o lo'o avanoa nei mo matagaluega a le A'ai o se fa'afefiloi o sapalai vai na aoina mai le Hetch Hetchy Reservoir i Yosemite National Park, vai puipuia i Alameda ma San Mateo Counties, ma le vai o le eleele mai le aquifer o San Francisco. O le a suitulaga i fagu vai na sapalai muamua e le Nestlé Global.

O vai paipa e saunia e le SFPUC e su'eina sili atu i le 100,000 taimi i le tausaga ma e fa'atulafonoina e le setete ma le feterale fa'alesoifua maloloina. 

O le tofo o le vai paipa a San Francisco e masani lava ona tuʻufaʻatasia i tulaga sili ona maualuga i totonu o le atunuʻu. I le suega o le tofo tauaso na faia e le San Francisco Chronicle, e toafa mai le toalima na auai na sili ona fiafia i vai paipa a le Aai nai lo vai fagu.

Ole vai paipa a San Francisco o le a tu'uina atu ile lima kalone toe fa'aaogaina container ile 9 matagaluega ma ofisa ile City Hall. O na ofisa e fa'atapula'aina le avanoa vave i vai paipa po'o vaipuna. O le polokalame fa'ata'ita'i o lo'o fa'amoemoe e aofia ai fo'i ma ofisa o le Komiti Fa'afoe ma le fa'alauteleina o isi matagaluega i fafo atu o le City Hall i totonu o ni nai masina e suitulaga ai i fagu vai na fa'atau mai kamupani tumaoti.

I le faaopoopo atu i pusa fou e lima-kalone a le SFPUC e mafai ona toe faʻaaogaina, o loʻo faʻapipiʻiina se fale paipa vai i totonu o le City Hall, e fesoasoani e faʻamaeʻaina le tele o vaipuna o loʻo i ai nei i totonu o le fale. O le nofoaga e fa'atumu ai fagu o lo'o i luga o le fogafale i lalo o le City Hall ma o se tasi lea o le sili atu i le 170 ia nofoaga na fa'aopoopoina i San Francisco talu mai le fa'alauiloaina e le SFPUC. Inu Tap polokalame i le 2010.


E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. Na te momoliina vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata nofoia, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org. 


###