Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Malosiaga a le Malo e Faamalosia Fale Taugofie i San Francisco

Casa Adalente i le Misiona
  • Donald Pollitt II

O se fale e le na'o se nofoaga, o se fale - o se fale e puipuia, malutaga ma faafailele. E ofoina atu se nofoaga saogalemu mo tagata nofoia e olaola ma lagolagoina a latou atinaʻe patino ma tomai faʻapitoa. I tua atu o fale uma o loʻo i ai se eletise e fesoasoani e faʻamautinoa e ki moli, ma ofoina atu se lagona saogalemu mo tagata i totonu.

Faʻamalosi Hetchy Mana, le aoga a le Aai o loʻo pulea e le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC), e mitamita e tautua ma faipaaga ma kamupani e tuʻuina atu fale taugofie i San Francisco e lagolago la latou misiona o le fausiaina o nuʻu e faʻaleleia le tulaga lelei o le olaga mo tagata nofoia. E ala i le tautuaina o le 100% kasa e leai se eletise eletise i le tele o fale taugofie ma fale faitele, o loʻo fesoasoani le SFPUC i le faʻamautinoaina o le siosiomaga, tamaoaiga, ma faʻamanuiaga lautele o le malosi lautele e tuʻuina saʻo atu i San Franciscans o loʻo manaʻomia tele.

E talanoa le aufaigaluega a le SFPUC Power ma tagata faatau fale taugofie
E talanoa le aufaigaluega a le SFPUC Power ma tagata faatau fale taugofie.

A'o to'atele tagata San Franciscan ua aga'i atu i nofoaga fou ua fausia i fale taugofie i le isi itu o le taulaga, ua aapa atu Hetch Hetchy Power e fa'afeiloa'i tagata i o latou fale fou.

I nai masina ua tuana'i, na fa'amaopoopoina ai e le SFPUC se fa'asologa o fa'afiafiaga a le taulaga i totonu o le taulaga i nofoaga o fale na tautuaina e Hetch Hetchy Power. Ia Aukuso, na asiasi atu ai sui o le vaega a le SFPUC i fale taugofie i le Itumalo o Misiona, ma tuuina atu ni folasaga i le gagana e uiga i auaunaga a le Hetch Hetchy Power, pili, ma polokalame a tagata faatau e fesoasoani ai i tagata e faamasani i le latou kamupani fou.

Vaega e matamata i se folasaga

Ina ia lagolagoina a matou tagata faʻatau i tupe maua maualalo pe tumau, na mafai e le vaega a le SFPUC ona lesitala tagata faʻatau agavaa i polokalame faʻaitiitiga e pei o le faʻafouina fou. Polokalame Fesoasoani Fesoasoani (CAP), lea e maua ai le 30% fa'aitiitiga pili masina. A'o i luga o le upega tafa'ilagi, e mafai e le 'au ona fa'alogo sa'o mai tagata fa'atau e uiga i o latou atugaluga ma fesili a'o tu'uina atu fo'i fautuaga ile fa'asaoina ole malosi ile fale e fa'aititia ai le aofa'i o le pili o le malosi. Na saunia fo'i e le 'au ni mea foa'i, e aofia ai le maneta pusaaisa o lo'o i ai le numera o le Auaunaga Fa'atau a le Hetch Hetchy Power, matauila moli, pusa ma'a mo le fa'amomoliina o masini e pei o lau telefoni fe'avea'i, fagu vai, ma le ato ato. 

Mo le polokalame a le SFPUC's Hetch Hetchy Power, o le malosiaga lautele e faatatau i le fausiaina o le malosi o nuu ma le lagolagoina o le soifua maloloina, saogalemu, ma le saogalemu o tatou tagata faatau ma tuaoi. O le suiga i le malosi mama, taugofie e tele a'afiaga lelei - fa'aitiitia le fa'aleagaina o le ea, fa'aitiitia kasa kasa, ma fale maloloina. Ae ui i lea, i le tala faasolopito o nei faʻamanuiaga e masani ona maua i totonu o nuʻu mauoa ma Whiter muamua, e mafua ai le le tutusa o avanoa mo nuʻu maualalo tupe maua ma nuʻu lanu. O lo'o naunau le SFPUC i le fa'atalanoaina o lenei va'aiga tutusa ma fa'amautinoaina o lo'o fa'aauau pea ona maua e tagata nofoia fale mautotogi i San Francisco le fa'amanuiaga o le malosi mama, fa'ale-malo mo tupulaga a sau.