Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.
vai

Palota a le Komisi o Galuega Lautele a San Francisco e Fa'amuta le Ta'utinoga o Mugala

NEWS RELEASE 
Fa'afeso'ota'i SFPUC:
Joseph Sweiss
(628) 231-9861
jsweiss@sfwater.org

MO LE FAʻAMATALAGA LELEI
Aperila 11, 2023

 

Palota a le Komisi o Galuega Lautele a San Francisco e Fa'amuta le Ta'utinoga o Mugala

O le palota i aso nei ua soloia ai le tau o lamala a le Aai na talia i le 2021 e tali atu ai i tulaga matutu o le tau i le setete atoa.

SAN FRANCISCO -  O le aso nei na palota autasi le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) e fa'aleaogaina le Ta'utinoga mo Fa'alavelave Faafuase'i mo le Fa'aletonu o Suavai ona o tulaga fa'alelalolagi atoa ma le maualuga o le teuina o vai i fa'atanoa SFPUC. Na aveese foi e le Komisi le totogi faaopoopo o lamala, amata ia Me 1, 2023.

"O afa talu ai nei ua avea ai lenei tausaga ma se tasi o sili ona susu i faamaumauga, ma ua oo atu le kiona i tulaga iloga," o le tala lea a Dennis Herrera, SFPUC General Manager. “E mulimuli mai lenei mea i le tolu o tausaga sili ona matutu i le talafaasolopito faamaumauina. E ui o nei afā atonu na faʻaumatia le lamala lata mai mo le tele o Kalefonia, o suiga o le tau e mafua ai le sasaina o le tau. O suiga vave i le va o le ogaoga o le tau o lona uiga o le umi o aʻafiaga mo a tatou vai. I le isi 10 tausaga o lumanaʻi, o loʻo faʻatupeina e le SFPUC le faitau piliona i polokalame faʻaleleia o tupe faavae e faʻamautinoa ai le faʻatuatuaina o le tuʻuina atu o vai inu mama, faʻaogaina o suiga o le tau, ma le gafatia e le au totogi.

Na talia ia Novema 2021, le SFPUC's fa'alavelave fa'afuase'i le le lava o le vai fa'atūina se totogi fa'aopoopo le tumau o lamala mo tagata fa'atau vai ma vai leaga e o'o atu i le 5% i se vaega o le latou pili, e amata ia Aperila 1, 2022. I le palota i le aso nei e fa'aleaogaina le ta'utinoga fa'afuase'i, o le a fa'amuta fo'i le totogi fa'aopoopo le tumau o lamala.

Ole 11% ole fa'aitiitiga ole fa'aogaina ole suavai ole SFPUC o lo'o tumau pea ile aoga (5% mai tagata fa'atau mai San Francisco ma 16% mai ofisa fa'atau oloa). E mafua ona o tulafono faatonutonu a le Komiti o Suavai a le Setete e manaʻomia ai ofisa o vai i taulaga e tumau i le Laasaga 2 e tali atu ai i lamala.

O tapula'a fa'asaga i nisi fa'aoga maumau o vai e tumau i San Francisco. Mo nisi fa'amatalaga, asiasi ile SFPUC's Wasteful Water Use FAQ iinei.

Mo nisi fa'amatalaga i le fonotaga a le Komisi i le aso, asiasi i le SFPUC's 2023 Commission Meeting agenda ma minute iinei.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission

O le San Francisco Public Utilities Commission o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. Na te momoliina vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Bay Area, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma faʻafeiloaʻi le sili atu i le 70 pasene o manaʻoga eletise i San Francisco. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea i a matou tagata faʻatau le maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org