Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'asilasilaina e le SFPUC le mae'a o le Poloketi Atina'e Atina'e Fa'ameamata o le Sunset Boulevard

Atina'e tetele o le Sunset Boulevard Green

NEWS RELEASE
Fa'afeso'ota'i SFPUC:                                                                 
Uili Reisman                                                                        
415-551-4346                                                                                  
wreisman@sfwater.org                                                      

MO LE FAʻAMATALAGA LELEI
Setema 20, 2021

Fa'asilasilaina e le SFPUC le Maea o le Sunset Boulevard
Poloketi Atina'e Laumatamata
Fa'ato'a mae'a galuega fa'aalia e lata i le lua maila le fa'aleleia o laufanua o le a fesoasoani e fa'aitiitia ai le tafe mai o vai afā i totonu ole alavai.

San Francisco, CA - O togalaau fou o timuga o loʻo faʻaalia ai laʻau faʻapalepale i lamala, faʻapipiʻiina o faʻailoga faʻamatalaga ma le fausiaina o se fale aʻoaʻoga aʻoaʻoga o vaega uma ia o le Sunset Boulevard Greenway na tauva talu ai nei, o se atinaʻe lanu meamata e pulea e le San Francisco Public Utilities Commission ma na fuafuaina e le San Francisco Public Works e fa'atatau i le fa'aleleia atili o le fa'afoeina o vai afā i luga o le lua maila o le Sunset Boulevard.

E 12 poloka ile Sunset Boulevard mai Irving Avenue i Ulloa Boulevard, o le galuega e aofia ai le 30 o togalaau timu fou ma o loʻo faʻamoemoe e pulea le 5.3 miliona kalone o vai afā i tausaga taʻitasi, e matua faʻaitiitia ai le aʻafiaga i le faʻaogaina o otaota tuai a le Aai.

“O le Sunset Boulevard Greenway o se tasi lea o fa'ata'ita'iga o le fa'afoeina fa'atatau e le SFPUC o a tatou vai afā ae i le taimi lava e tasi o le fa'atupuina lea o le isi augatupulaga o tausimea tau le si'osi'omaga i totonu o le A'ai," o le tala lea a SFPUC Sui Pule Sili Michael Carlin. "O loʻo matou puʻeina le faitau miliona o kalone o vai timu aʻo leʻi oʻo atu i totonu o le matou alavai ma o vaega faʻaleaʻoaʻoga o lenei poloketi o le a faʻamoemoe e faʻaosofia ai a matou tamaiti aʻoga ma tupulaga laiti e avea ma siamupini o faiga vai gafataulimaina."

O togalaau timu e 30 o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le Sunset Boulevard o le a puʻeina vai tafe mai auala lata ane mai le Sunset Boulevard ma le 37th Avenue. O la'au ma le palapala e mitiia lena vai, ma fa'aitiitia ai le tafe mai i totonu o le vai. I le tuufaatasiga, o togalaau timu e toeitiiti atoa le 30,000 sikuea mita i luga o le auala. O fa'ato'aga o lo'o i ai i la'au fa'ale-aganu'u ma lamala na filifilia mo lo latou maufetuuna'i i taimi o le tau susu ma le mago.

“O le Sunset Boulevard o se fa'ailoga iloga mo lo tatou pitonu'u, ma o se puna'oa fa'alesiosiomaga taua,” o le tala lea a le Supervisor o San Francisco Gordon Mar, o lona itumalo e aofia ai le Sunset Boulevard. “O nei togalaau timu ose tupe matagofie, gafataulimaina e le gata i le malosi o le tatou auala, ma le maufetuunaʻi o le Westside Groundwater Basin. Ma o lenei vaega o le Sunset Boulevard Master Plan ua maeʻa, matou te fiafia e le o toe mamao ae aumai nisi tupe teufaafaigaluega i le auala.

I le faaopoopo atu i togalaau timu, o le Sunset Boulevard Greenway poloketi o loʻo faʻapipiʻiina ai elemene faʻaleaʻoaʻoga, e aofia ai se faʻailoga faʻamatala ma se fale suʻesuʻe avanoa mo nuu. O le fa'ailoga o le a aofia ai se tala fa'asolopito o le vai fa'asolopito i totonu o le pitonu'u.

O le poloketi e aofia ai foi ma se vaega tau a'oa'oga mo tupulaga talavou i le lotoifale. O le falesu'esu'e a'oa'oga o lo'o tu latalata i St. Ignatius College Preparatory ma Giannini Middle School ma maua ai e tupulaga o le atunu'u se nu'u fou ma le fiafia e nonofo ma fa'ata'ita'i i atina'e lanu meamata.

O atinae tetele lanu meamata ose elemene taua ole SFPUC's Polokalama Faaleleia Atinae o Suavai, ose tupe fa'aalu mo le tele o tausaga i totonu o le taulaga mo le fa'aleleia ma le fa'aleleia o alavai a le A'ai. O le polokalame o atina'e lanu meamata a le SFPUC na fa'aosofia e le A'ai Tulafono e Pulea Suavai Afā, o se taumafaiga suatia le eleele e sili atu ona lelei le pu'eina ma le teuina o vai timu a le Aai.

O galuega tetele lanu meamata a le SFPUC, faatasi ai ma galuega tumaoti fou na atiae e ala i le Stormwater Management Ordinance, e latalata atili ai le Aai i lana sini o le pu'eina o le 1 piliona kalone vai afā e faʻaaoga ai atinaʻe lanu meamata i le 2050. 

I le 2019, na fa'ailoa ai e le SFPUC le fa'alauiloaina o lana Polokalama Fa'ameaalofa Atina'e Fou, o se fa'atupega o lo'o avanoa mo meatotino a le malo ma tagata tuma'oti i San Francisco mo galuega fa'atino e fa'afoe ai le tafe mai o le vai afā mai se vaega itiiti ifo o le 0.5 eka. E mafai e tagata nofomau ona aʻoaʻo atili e uiga i le polokalame fesoasoani iinei.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia ma tuʻuina atu le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata faʻatau fale, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org.