Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amaonia e le SFPUC le Ala Fou e ono-Mile Fa'atasi ai ma isi A'oa'oga ma Fa'aleleia Avanoa a le Atunu'u ile Vaivai ole Peninsula

Tausi suavai i se tasi o eleele apovai a le SFPUC.

Southern Skyline Boulevard Ridge Trail Extension Project o le a maua ai avanoa faʻafiafiaga ma aʻoaʻoga faaopoopo i fanua SFPUC i San Mateo County 

San Francisco, CA - O se fuafuaga e faʻaopoopo le ono maila o auala lautele i luga o le Peninsula Watershed fanua o loʻo umia e le San Francisco Public Utilities Commission na faʻamaonia i lenei vaiaso. O le Poloketi Fa'aopoopoina o le Alalaupapa Skyline i Saute i Saute o le a fa'aopoopo i le SFPUC o lo'o iai nei Fifield-Cahill Ridge Auala, o se auala e 10-maila lea o le a faʻaauau ai ona ofoina atu e le au volenitia docents savaliga sopo, tamoʻe, ma tietie uila mauga i aso e tolu o le vaiaso.

"I le avea ai ma tausimea o le Peninsula Watershed, matou te mananaʻo ia mautinoa matou te tuʻuina atu i tagata lautele le avanoa i nei laufanua tulaga ese ma maaleale e fetaui ma la matou matafaioi o le tuʻuina atu o vai inu maualuga i a matou tagata faʻatau," o le tala lea a SFPUC Sui Pule Sili Michael Carlin . “O lenei fa'alautelega e ono-maila le ala o le tuasivi o le a mafai ai e tagata lautele ona su'esu'e le natura o le Penisula a'o a'oa'oina atili e uiga i le taua o le puipuia o a tatou vaivai ma ona nofoaga e nonofo ai.

O le fa'alauteleina o le ala e ono maila o le a fa'ata'amilo i tafatafa o le State Route 35 ma o le a tautuaina e se paka fou ma lua fale'ele'ele. O lo'o aofia ai fo'i i le poloketi se ta'amilosaga fou o le 'afa-maila—o lo'o tausisia tulaga fa'ata'atia a le American with Disabilities Act (ADA)—o se vaega o le ala o lo'o i ai nei Fifield-Cahill Ridge Trail ma ua fuafuaina e lagolago ai avanoa tau a'oa'oga, aemaise lava i polokalame a'oga. 

E le pei o le Fifield-Cahill Ridge Trail, o le auala fou e mafai ona maua e ala i se faiga fa'aletausaga. O le a mafai e tagata fa'aoga ona maua le ala e aunoa ma le vaavaaia e ala i le mauaina o se pemita o le a aofia ai se a'oa'oga fa'aa'oa'oga i le fa'afoeina o le fatavai e puipuia ai puna'oa o le si'osi'omaga ma le lelei o vai inu, ma le fa'aogaina tatau o le ala. O lo'o galulue malosi le SFPUC ma le Midpeninsula Regional Open Space District, Golden Gate National Recreation Area, Peninsula Open Space Trust, ma le Bay Area Ridge Trail Council e fa'afeso'ota'i lenei auala fou i feso'otaiga vavave lautele.

"O le gaioiga o le Aso Lua o se tulaga maualuga i luga o le ala e fesoʻotaʻi atoatoa ai le Bay Area Ridge Trail," o le tala lea a Janet McBride, Pule Sili o le Bay Area Ridge Trail Council. “Fa'afetai tele i le SFPUC, ma le anoanoa'i o fa'alapotopotoga ma fautua na galulue malosi i le tele o tausaga e fa'ata'atia se auala e ma'ale'ale le si'osi'omaga, saogalemu ma le mata'ina. Ua le mafai ona matou faatali mo le tipiina o le lipine!”

O le fausiaina o le poloketi, lea na faʻamaonia e le SFPUC Commission i le Aso Lua, o le a amata i le tausaga a sau ma ua faʻamoemoe e maeʻa i le 2023.

O le SFPUC e iai le tusa ma le 23,000 eka o fanua i le Peninsula Watershed. O loo i ai i le eria ni faatanoa se tolu—Crystal Springs, San Andreas, ma Pilarcitos—lea e maua ai vai inu i le tusa ma le tasi miliona tagata i le itu i matu o San Mateo ma San Francisco.  

Ua leva ona puipuia e avea o se punavai o vai inu, o lenei eleele apovai o loʻo iai foʻi le nofoaga aupito maualuga o meaola e seasea ma lamatia i le Bay Area. I le 2003, na tatalaina ai e le SFPUC le Fifield-Cahill Ridge Trail, lea na mafai ai e tagata lautele ona ulufale atu i le suavai e ala i malaga taʻitaʻia e tagata volenitia. O na malaga, e avanoa i aso e tolu o le vaiaso e ala i se faiga fa'aagaga i luga o le initaneti, e aofia ai le savali, savaliga sopo, tietie uila ma le tietie solofanua.
O le Fifield-Cahill Ridge Trail ma lona Southern Skyline Boulevard Expansion o se vaega o le Bay Area Ridge Trail network, o se fesoʻotaʻiga o auala faʻapitonuʻu o le a i ai se aso e oʻo atu i le 550-maila le mamao e faʻataʻamilo ai le Faga atoa. O le Southern Skyline Boulevard Expansion o le a faʻatumuina se avanoa taua i totonu o le fesoʻotaʻiga 550-maila.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia ma tuʻuina atu le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata faʻatau fale, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org. 

###