Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

SFPUC Fa'ailoaina o se Fa'aoga mo le Lumanai

SFPUC Headquarters

San Francisco, CA - Mo le tolu tausaga fa'asolosolo, o le San Francisco Public Utilities Commission ua aloaia mo lona fa'afouga ma le lelei e ala i Fa'aoga o le lumana'i i aso nei, se fa'apotopotoga o fa'alapotopotoga o puna'oa vai a le atunu'u e leai ni fa'apolokiki.

“Ua fa’amamaluina i matou i le toe fa’ailoaina o i matou mo la matou tautinoga i le gafataulimaina, ma le fa’atinoina o le fa’aaogaina o le suavai,” o le saunoaga lea a le Pule Sili o le SFPUC, Harlan L. Kelly, Jr. molimau i le mafaufau aga'i i luma o tatou tagata faigaluega tuuto."

O le polokalame fa'ataua le Utility of the Future Today e fa'amanatuina ai taunu'uga o fa'aoga vai e suia mai se faiga fa'aleaganu'u fa'amama otaota i se nofoaga e toe fa'aleleia ai puna'oa ma ta'ita'i i le fa'atumauina atoa ma le maufetuuna'i o nu'u latou te tautuaina. O le SFPUC o se tasi o le 65 aoga mai le salafa o le atunuʻu na mauaina le faʻaaloalo.

Utility of the Future Today na faʻalauiloaina i le 2016 e le National Association of Clean Water Agencies (NACWA), le Water Environment Federation (WEF), The Water Research Foundation (WRF) ma le WateReuse Association, faʻatasi ai ma faʻamatalaga mai le US Environmental Protection Agency ( EPA).

"O le suiga o le auala i le pulega o aoga taitasi o le Utility of Future Today ua faʻaalia ai faʻamanuiaga i nuʻu i le tele o auala taua," o le tala lea a le Peresetene o le WEF Jackie Jarrell. "Matou te fiafia e faʻamanatu le aʻafiaga o nei faʻaoga ma le mitamita e faʻaalia lo latou taʻitaʻia i le faʻafouina o le vai."

O le SFPUC o loʻo faʻaalia mo lana galuega i le tulaga o le Paʻaga ma le Faʻatasi. Talu mai le 2014, o loʻo taʻitaʻia e le lala sooupu se galulue faʻatasi e faʻagasolo le toe faʻaogaina o le vai i luga o le nofoaga e faʻapotopotoina ai le sili atu i le 30 sui mai vai ma suavai leaga ma ofisa o le soifua maloloina lautele i Amerika i Matu. O sui nei e fai ma sui o setete e 14, le Itumalo o Columbia, le EPA, US Army Engineer Research and Development Center, Aai o Toronto, ma le Aai o Vancouver.

O lo'o ta'ita'ia e le SFPUC lea galulue fa'atasi, e ta'ua o le National Blue Ribbon Commission for Onsite Non-Fotable Water Systems. O sini a le Blue Ribbon Commission o le fa'aleleia lea o a'oa'oga a tupulaga i tupulaga ma fa'atalanoaina fa'afitauli autu e aofia ai le fa'atupuina o tulaga lelei o le suavai mai lea setete i lea setete, fa'alauiloa tulaga mata'utia o le lelei o le suavai, ma le fa'amalosia o polokalame va'ai i totonu o le atunu'u. 

O le SFPUC sa i ai i le 65 na mauaina na aloaia i le aso i le taimi o se sauniga na mua'i fa'amauina i lenei taeao i le Virtual Water Environment Federation Technical Exhibit and Conference.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission

O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata e nonofo ai, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfwater.org. 

###