Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Suia le Afa ma le $100k Grant mai le SFPUC

alavai pito i tua ata
  • Sabrina suzuki

“Sa tele timuga, mamafa timuga faifai pea mo se vaitaimi umi sa umi atu nai lo le mea e masani ona tatou feagai. I aso ua tuanaʻi, o le faʻailogaina o se afa o timuga o le ea o lona uiga o se vaitaimi e 12-itula. O le mea mulimuli e 36 itula o timuga malosi faifai pea.”

O Daniel Whitlock, Sui Pule o le Fa'agaioiina ma le Tausia i le Vaega o Fa'aputuga o Faiga mo le Atina'e Suavai Lafoai i le SFPUC, o lo'o fa'amatala mai e ese le afa o Oketopa 24.

“O le toʻatele o tagata na tofo i foliga ma lagona o se vaitafe o le ea mo le taimi muamua lava. Faatasi ai ma suiga o le tau, o afa tetele, e pei o nei vaitafe o le ea, ua mafua ai le tele o timuga e toulu i luga o auala i le taimi e tasi. O matagi malolosi e mafai foi ona faauigaina o se tulaga sili atu ona lamatia o le lofituina o le alavai.

Ua E A'afia i Fa'aleagaina o Lau Meatotino Ona o Timuga Malosi? Talosaga mo le SFPUC's Fa'ameaalofa Suavai ma e oo atu i le $100k Toe totogi

Auai matou mo se webinar FREE i le Aso Lulu, Novema 17th, 5:30 pm -6:30 pm (PST) e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona agavaa, talosaga mo le foaʻi, faʻalogo i faʻataʻitaʻiga galuega faatino e mafai ona e faia i luga o lau meatotino: faʻapipiʻi se backflow preventer (pe a iai sau lapisi o lo'o i luga o lou fanua pe a timu), lologa pa pupuni i ou faitoto'a, pamu sump, ma isi mea. 

pepa fa'asalalau mo le Fa'asao-Fa'a Lologa o Lau Meatotino

O se fautuaga mai se tasi o loo sauniuni mo le timu i le tausaga atoa: “Ia sili atu le mamafa o nei afā nai lo le taimi ua teʻa,” o le tala lea a Whitlock. “O nei afā o loʻo faʻaolaina. O le puleaina o taunuuga o nei afa o se faiga faapaaga ma le alalafaga ma e ala i le galulue faatasi, e mafai ona tatou mautinoa o loʻo faʻaogaina punaoa uma e faʻamautinoa ai o San Francisco e mafai ona gafatia. Ia mataala ma sauniuni mo le tau le mautinoa o loʻo i luma."

Sauniuni mo le Afa e Sosoo Ai

"O loʻo matou taumafai pea e faʻaleleia a matou vaʻaiga i luga o timuga e fesoasoani i le faʻaogaina o punaoa saʻo. O loʻo matou faʻamoemoe e faʻaitiitia soʻo, e ui o faiga mamafa e faʻateleina. E tatau i tagata e ona fanua ona tapena e ala i le fa'amama a latou alavai, ia mautinoa o lo'o sa'oloto ma manino a latou alavai i luga o latou fanua,” o le fa'amatalaga lea a Whitlock.

Aua le sasaa le ga'o i lalo lou faatanoa

“Afai e iai se fa'afitauli ga'o i le pito o le alavai, i le taimi o le tau matutu, e matala le paipa ma manino ma tafe. Ae o le taimi lava e alu ai le vai timu i totonu o le paipa, e amata ona tafe le paipa e aunoa ma le lava o le malosi, ma o le taimi lena e mafai ai ona toe faʻaleleia le lapisi poʻo lologa i luga o auala poʻo totonu o se fale."

E pei ona tatou vaʻai talu ai nei, ina ua taia e afa tetele ia San Francisco, o na vai uma e tau leai ni mea e alu i ai, ma mafua ai le tafe e mafai ona lofituina ai a tatou alavai. E oo atu i le 2050, e ala i galuega tetele, polokalame fesoasoani ma le Tulafono o le Pulega o le Suavai a le Aai, ua i ai le sini a le SFPUC e pu'eina le 1 piliona kalone o vai afā e faaaoga ai atinae lanu meamata. O le fa'aleleia atili o le fa'afoeina o le vai afā ma le fa'aleleia o lologa i San Francisco, o se faiga fa'apa'aga i le va o le malo ma tagata nofomau, e pei o oe. Su'e po'o a la'asaga e mafai ona e faia ile sfpuc.org/rainreadysf.  

Sabrina suzuki