Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Ua sainia e le CleanPowerSF le Konekarate Fou Teuina i le Solar Site e lagolago ai le Fa'atuatuaina o Grid mo ana 385,000 Tagata fa'atau ma le Setete o Kalefonia.

O se faʻataʻitaʻiga o paneta sola ile Starr King Elementary

SAN FRANCISCO – Polokalama mama mama a le Komisi o Fa'atonu a le Malo o San Francisco (SFPUC), Mama mamanaSF, sainia se konekarate fou e teu ai maa ma se lala o le NextEra Energy Resources e lagolago ai le faʻalagolagoina o laina mo le Setete ma le 385,000 tagata nofomau ma faʻatau pisinisi. O le poloketi e teu ai maa, o loʻo i totonu o Riverside County, e faʻamoemoe e faʻaogaina atoatoa i le taimi mo le vaitau o le afi.

"A o faʻaauau pea ona oʻo Kalefonia i aʻafiaga o suiga o le tau, o le faʻaleleia atili o le faʻalagolago i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga ma le faʻatupeina atili i lo tatou malosi mama i le lumanaʻi o se faʻamuamua sili," o le tala lea a le Pule Sili o le SFPUC Dennis Herrera. “Ose la’asaga taua lea e fa’amautinoa ai le fa’aauauina pea o le tu’uina atu o le eletise mama, saogalemu, ma taugofie mo a tatou tagata fa’atau pe a latou mana’omia, e aofia ai pe a goto le la. O lenei poloketi e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le eletise e le gata mo a tatou tagata faʻatau, ae mo le Setete o Kalefonia.

O le konekarate fou a le solar plus storage o se teuteuga o se Maliega Faʻatauga Faʻatauga (PPA) na faia muamua ma se lala NextEra Energy Resources mo le Blythe IV solar project i le 2019. I lalo o le maliliega toe teuteu, o le poloketi, lea o loʻo i Blythe, Kalefonia, o le a faʻaopoopoina maa i le faʻaogaina o le solar photovoltaic power plant lea e maua ai le 62-megawatts o le mama mama i tagata faʻatau a le CleanPowerSF. O le konekarate, e aofia ai le vaega fou e teu ai maa, e $220 miliona i luga o le 20 tausaga. Toeitiiti 150 galuega na faia i le taimi muamua o le fausiaina o le Blythe IV solar project.

O le faʻaopoopoga o le teuina o maa i le Blythe IV solar fale o le a maua ai le tele o faʻamanuiaga i tagata faʻatau a CleanPowerSF, le siosiomaga, ma le Setete o Kalefonia. 

CleanPowerSF o le a mafai ona faʻamalieina le tuʻuina atu o le malosi o le la e gaosia e le poloketi e manuia ai le siosiomaga ma a tatou tagata faʻatau aʻo faʻaleleia atili le faʻatuatuaina o le laina. O le poloketi o le a mafai ona teuina le malosi o le la o loʻo gaosia i le ogatotonu o le aso o loʻo tele ai le eletise i luga o le grid ma faʻamalo le eletise pe a utiuti ma taugata le gaosiga, e pei o le afiafi pe a amata le manaʻoga i luga ole laina. i le tumutumu. O le a fesoasoani lea e fa'aitiitia ai le fa'alagolago o le fa'asologa i suau'u fa'ato'aga e sili atu ona taugata, eleelea ma fa'aitiitia tau mo tagata totogi fua faatatau a le CleanPowerSF.

CleanPowerSF fa'alauiloa ile 2016 ma se misiona e tu'uina atu i tagata San Francisco ma pisinisi le mama, fa'afouina eletise i tau fa'atauvaga. Ia Aperila 2021, na faasilasila mai ai e Mayor Breed o le CleanPowerSF o le a tuʻuina atu i tagata faʻatau uma le 100 pasene le eletise faʻafouina i le 2025, lima tausaga i luma o le Aai muamua o le 2030 ma le luasefulu tausaga i luma o le Setete o le 2045.

Faatasi ai ma le CleanPowerSF, o le SFPUC o loʻo faʻagaioia le Hetch Hetchy Power, lea e maua ai le 100 pasene o le kasa e leai se eletise eletise i nofoaga faitele e pei o le City Hall, faleaoga ma faletusi, nisi o pisinisi tumaoti, ma fale taugofie. I le tuufaatasiga, o polokalame e lua e sili atu i le 70 pasene o le eletise faʻaaogaina i San Francisco.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission 
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. Na te momoliina vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata nofoia, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org