Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

O le Alofa Amata i le Kemisi e Ta'ita'i ai ise Galuega Umi ile SFPUC mo Nohemy Revilla

Nohemy Revilla
  • Heidi Anderson

A o avea ma se teineitiiti na ola ae i Venesuela, sa fiafia tele Nohemy Revilla i numera. A o iai o ia i le aʻoga, sa faʻamalosia o ia e ona matua - o se Chemist ma se Chemical Engineer - e tulituliloa se olaga faʻasaienisi. I le taimi o lana aoga maualuga Junior ma Senior, sa tatau i tamaiti aoga ona filifili pe o le tausaga e suʻesuʻe ai Humanities poʻo Saienisi. “Na faigofie ona ou filifilia Saienisi,” o lana ata.

Ina ua uma ona maua se faailoga o le tagata malaga i Inisinia Kemisi i Venezuela, na filifili Revilla e saili se isi auala. Na siitia atu o ia i Kalefonia e fa'amae'a ai lona Fa'ailoga Matai i le Si'osi'omaga i le Iunivesite o le Setete o San Jose. A o maua lona tikeri, sa ia maua se avanoa faataitai i le SFPUC's Southeast Treatment Plant (SEP). "O le suavai leaga sa sili atu ona manaia ona e faigata," o le tala lea a Revilla.

I le taimi o lana galuega faataitai, sa avea o ia ma vaega o le Vaega o Fa'agasologa e su'esu'e fa'amaumauga o le fa'agaioiina o vai otaota ina ia mautinoa o lo'o fa'atinoina galuega e pei ona fuafuaina ma o lo'o ausia tulaga fa'atonutonu. "O le a ou ave le tele o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga ma auʻiliʻili i latou ina ia mautinoa o loʻo galue se vailaʻau faʻapitoa," o le tala lea a Revilla. “Sa ou i le lagi!”

O le inisinia Nohemy Revilla sa galue ma le SFPUC Southeast Treatment Plant mo le silia ma le 17 tausaga.
O le inisinia Nohemy Revilla sa galue i le SFPUC's Southeast Treatment Plant mo le silia ma le 17 tausaga.

 

Ina ua maeʻa lana galuega faataitai, na faʻafaigaluegaina Revilla o se Junior Engineer i le SEP. Talu mai lena taimi, sa ia galue i lona ala i le faavasegaina atoa o Inisinia. I le taimi atoa, sa fa'aauau pea lona fia iloa e uiga i galuega uma o lo'o siomia ai o ia i le SEP. “E taua le taumafai i mea fou.”

O lo'o pulea nei e Revilla le fa'atauina o vaila'au eseese mo vaega uma a le SFPUC's Wastewater Enterprise e fa'atonutonu ai le manogi ma le fa'amama kasa e fa'alili, e aofia ai mea i le SEP ma le Oceanside Treatment Plant. E tele pulou e fai e ia, lea e faigata ai ona aso, ma e fiafia i ai. "Ou te fiafia e aoina faʻamatalaga i luga o le saite, pei o le 'Odalogs' (odor data logging device) mai le faiga o le aoina, SEP ma le OSP, ma nisi nofoaga pamu.

A maeʻa ona iloiloina faʻamaumauga, e feutagai ma le aufaigaluega a le SEP e faʻatalanoa le fetuunaiga o vailaʻau faʻaaogaina i le togafitiga. E le gata i lea, e faʻafaigofie e Revilla Togafitiga Faʻatonu Faʻatonu Aseta. E feiloa'i o ia ma se vaega felagolagoma'i o nofoaga mo togafitiga, inisinia, ma le aufaigaluega fuafuaina o le tausiga. Latou te talanoaina vaega uma o le puleaina o le laau. O lo'o galue foi o ia o le Operations Engineering Maintenance Liaison mo le fausiaina o le Treasure Island Resource Recovery Facility ma le toe fa'aleleia o fale pamu ma isi Poloketi Fa'aleleia. “Ou te pisi,” o lana ata.

I le SEP, o lana 'au o tama'ita'i uma, oi latou uma na ia fa'amatalaina e matua'i atamai ma o ni faufautua sili e mafai ona maua e se tasi. Ua silia ma le 17 tausaga talu ona iai Revilla i fale gaosi otaota a le SFPUC. Fai mai a ia, sa ia lagonaina i taimi uma le faaaofia, faaaloalogia, ma aoga. "O le mea e uiga i le galue iinei i le SFPUC o le faʻafeiloaʻi tele o tagata," o lana tala lea. I le amataga, e tele mea e tatau ona aʻoaʻoina, ae na ia iloa o tagata o loʻo i ai iinei e lagolagoina aʻo aʻoaʻoina e tagata faigaluega. "Latou te saofagā i loʻu manuia," o le tala lea a Revilla ma ataata.

Fai mai Revilla o le Inisinia Sinia Sinia, Meei-Lih Ahmad, ma le Inisinia Sinia, Linda Leong, sa fesoasoani faapitoa. "O i latou e poto masani, latou te onosai, ae latou te faʻamaoni ma lelei," o lana tala lea.

Fautuaga i Tamaitai Talavou

A o toe tepa i tua Revilla i lona olaga talavou ma lona a’oa’oga, e iai ana fautuaga mo tamaitai talavou. Na te manatua le lagona mautinoa i lona atamai ma tomai. Ae na te iloa e le o teineiti uma e ola aʻe e faʻapea. O se tasi o auala sili e maua ai le toʻa, fai mai a ia, o le fai fesili ma taumafai mea fou.

“Ia manatua i le ala atoa o loo e aoaoina ai.” Na te faʻamalosia teine ​​​​talavou e suʻe se nofoaga e faʻamalosia ai i latou e fai fesili ma aʻoaʻoina mea e sili atu i luga poʻo fafo atu o latou galuega poʻo aʻoga. “O le a e maua pea lena malamalama mo oe lava, ma e mafai ona e faʻaogaina lou malamalama e faʻaleleia ai mea mo lau 'au - ma faʻasoa atu i isi."

Heidi Anderson