Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'amanatuina e le SFPUC le mae'a o le Poloketi Toe Fa'aleleia Piliki Piliki

Fa'amanatuina e le SFPUC le mae'a o le Poloketi Toe Fa'aleleia Piliki Piliki
  • Kelley Omran

O le Mission Brick Sewer Rehabilitation o se tasi lea o poloketi o le Sewer System Improvement Program (SSIP) e fa'aleleia ma fa'aonaponei a tatou alavai ua 100 tausaga le matutua. I le maeʻa ai o tausaga o fuafuaga, na malepelepe le poloketi i le amataga o le 2021.

Na viia e le afioaga le taumafaiga e faʻaleleia le alavai i luga o le Mission Corridor, i le va o 16th ma 22nd Streets, faʻapea foʻi ma le va o 25th ma Cesar Chavez Streets, ma suia se vaega itiiti o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le afi afi i le va o le 20th ma le Mission Street. Ae ina ua maeʻa se tausaga faigata o loka COVID ma aʻo amata ona aveese tulafono loka, sa iai popolega o le nuʻu e uiga i faufale aʻafiaga i pisinisi i le lotoifale.  

Fa'amālōlōina-i-Tulaga Paipa (CIPP) fa'agasologa i le pitonu'u o le Misiona
I le avea ai o se vaega o le Cured-in-Place Pipe (CIPP), o le taimi lava e tuʻu ai le liner synthetic i totonu o le manhole, e faʻapipiʻi e le konekarate a le SFPUC le vai vevela poʻo le ausa, lea e faʻaaoga ai le mamafa ma tulei le liner i le puipui o le paipa o loʻo iai. Ole fa'agasologa ole fofo e masani ona alu ile 36 i le 72 itula, e maua ai se paipa fou i totonu ole paipa o lo'o iai, ma fa'aopoopoina ai le isi 50-tausaga ole ola ile paipa nei.

E ui lava na faʻatautaia e le vaega o le poloketi le tele o faʻasalalauga i le taimi o le mamanu, e leai se tasi na mafai ona valoia le fausiaina o le a tupu i le taimi o se faʻamaʻi, pe a tauivi pisinisi i le lotoifale. Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le konekarate faufale, na toe faʻafesoʻotaʻi e le vaega o le poloketi le alalafaga ma faia ni talanoaga malosi ma le aufaioloa i le lotoifale, faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga, ma le ofisa o le Supervisor Itumalo i auala e faʻaitiitia ai aʻafiaga faufale aʻo amata ona toe tatalaina pisinisi mai le loka COVID. 

Faufale e leai se ala e fa'aitiitia ai le a'afiaga 

Fauina e leai ni ala i totonu o le Misiona
O le konekarate a le SFPUC o lo'o faia se auala faufale e leai ni ala e ta'ua o le Cured-in-Place Pipe (CIPP), lea e aofia ai le fa'aogaina ma le toe fa'aleleia o alavai o lo'o i ai e ala i le fa'aofiina o se liner synthetic i totonu o pu.

O le la'asaga muamua mo le vaega o le poloketi o le fa'amautinoaina lea o le atunu'u o le a fa'aogaina le faiga faufale e aupito itiiti le a'afiaga - o se auala faufale e leai se lua e ta'ua o le Cured-in-Place Pipe (CIPP). Ole auala lea e fa'aitiitia ai le umi ole faufale ma e fa'aitiitia ai le fa'alavelave i tua'oi fa'asaga ile auala fau masani ole eli tatala fa'atasi ma le toe fa'aleleia o auala. 

Ua mae'a ona fa'aoga lelei le CIPP i isi poloketi SSIP i totonu o le Aai ma e aofia ai le fa'aogaina ma le toe fa'aleleia o le paipa e ala i le fa'aofiina o se liner synthetic e ala i pu o lo'o iai pe fou, nai lo le eliina o lua uumi.  

Ose pu i le taimi o le Cured-in-Place Pipe (CIPP).
Se va'aiga toto'a i se fa'alata i le taimi o le Cured-in-Place Pipe (CIPP).

I le avea ai o se vaega o le Cured-in-Place Pipe (CIPP), o le taimi lava e tuʻu ai le liner synthetic i totonu o le manhole, e faʻapipiʻi e le konekarate le vai vevela poʻo le ausa, lea e faʻaogaina ai le mamafa ma tulei le liner i le puipui o le paipa o loʻo iai. E 36 i le 72 itula le fa'amamaina, ma maua ai se paipa fou i totonu o le paipa o lo'o iai, ma fa'aopoopo ai le isi 50 tausaga o le ola i nei paipa. 

Faufale i totonu o Muni Stops ma Parklets 

O tagata tietie i luga ole pasi MUNI.
O se tasi o lu'itau tele na fo'ia e le 'au o le fa'atinoina lea o galuega faufale a'o fa'atumauina fa'agaioiga pasi a le MUNI.

O le SFPUC sa faipa'aga ma galulue vavalalata ma San Francisco Public Works (SFPW), San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA), ma le Cratus Construction Inc mo le vaega faufale ina ia mautinoa le maeʻa o le poloketi ma le itiiti o aʻafiaga i tagata o le pitonuʻu, tagata asiasi ma pisinisi.  

E 'ai tagata i fafo atu o se tasi o paka i San Francisco.
O paka fou na faʻaauau pea ona fausia i le pitonuu o Misiona e lagolago ai taumafataga i fafo i le taimi o le faʻamaʻi COVID-19, lea na manaʻomia ai le vaega o le poloketi e galulue faʻatasi ma tagata lautele e faʻaitiitia ai aʻafiaga.

O se tasi o lu'itau tele na fo'ia e le 'au o le fa'atinoina lea o galuega faufale a'o fa'atumauina feoaiga, fa'agaioiga o pasi MUNI, ma fa'aitiitia ai a'afiaga i paka fou o lo'o fa'aauau pea ona fausia i luga o le Mission Street e lagolago ai taumafataga i fafo. Ina ia faia lenei mea, sa faia fonotaga i vaiaso taitasi ma le aufaipisinisi a le Misiona, lea na fesoasoani e faʻamalamalamaina a latou popolega faʻatasi i le vaega o le poloketi. O le faamaopoopoina faifaipea ma le fuafuaina na taitai atu ai i nisi o fetuutuunaiga i le ogatotonu o le poloketi e faaitiitia ai aafiaga i le aufaioloa, aloese mai le aveesea le tumau o paka, ma fesoasoani e fausia se lagona o le nuu i le va o ofisa o le Aai, le konekarate faufale, ma le aufaioloa i le alalaupapa o le Misiona.  

Lesona ma Malamalamaga mo Poloketi i le Lumanai 

I le mae'a ai o le tausaga e tasi, ua fa'afiafiaina le 'au i le toe fa'aleleia o le alavai a le Mission Corridor i le fa'aogaina o le CIPP. E fa'afetaia e Suzanne le 'au fa'afeso'ota'i, le Cratus Construction, ma le afio'aga o le Mission Street mo fesoasoani uma na mafua ai ona fa'amae'aina lenei galuega. 

"O lenei poloketi e faʻaalia ai o le vavalalata vavalalata ma le nuʻu, isi ofisa o le Aai, ma le kamupani faufale e mafai ona faʻasaoina le taimi ma faʻaitiitia ai aʻafiaga i nuʻu. O le galulue faʻatasi, galulue faʻatasi, ma le faʻasalalauga lautele na taua uma i le manuia o lenei poloketi, "o le tala lea a Suzanne Huang, SFPUC Project Manager.

O lo'o sauni galuega fou a le SSIP i le eria o New Montgomery i le taulaga, le Tenderloin, Nob Hill, Chinatown ma isi vaega e fa'afetaui ai a tatou atina'e ua tuai. O lesona ma fa'amatalaga na a'oa'oina i le Mission Street o le a fesoasoani e fa'amautinoaina le fa'ataunu'uina ma le manuia o galuega fa'atino i le lumana'i. O pitonu'u 'ese'ese o San Francisco e sau ma a latou lava tala fa'asolopito ma aganu'u tulaga ese. O 'au o galuega faatino i le lumana'i o le a: 

  • Fa'ailoa ma fa'amuamua le a'oa'o atu o tagata lautele ma le avanoa i gagana mo feso'ota'iga lua itu e fausia ai le fa'atuatuaina ma le fa'amaoni ma nu'u ua a'afia.  
  • Tali vave ma lelei i popolega a le aufaioloa.  
  • Tuuina atu fesoʻotaʻiga gagana ma tagata nofoia ma tagata faʻatau i totonu o le pitonuʻu i le taimi atoa o le poloketi faʻamautinoa o loʻo faʻaalia pea e le alalafaga atoa galuega faatino, suiga, ma aʻafiaga faʻamoemoeina.  

Ose Alaga i le Vaega o Poloketi Faufale 

Fa'afetai tele i le Mission Brick Sewer Rehabilitation Project Team mo le fa'amae'aina ma le manuia o lenei poloketi ma se galuega lelei i le fa'aleleia ma le fa'aonaponei o le mata'ina o le suavai a San Francisco! 

Vaega o Poloketi Faufale:

  • Vaega o Atina'e a le SFPUC (Suzanne Huang, Howard Fung, Steve Robinson, Bessie Tam, Carman Luk)
  • SFPUC Feso'ota'iga (Chris Colwick, Beatriz Florez Huertas, Kelley Omran) 
  • SFPW Pulega Faufale (Robin Park, Ricardo Trejo, Deepak Thakur, Daniel Brugmann, Cyril Velasquez) 
  • SFPW Infrastructure Design & Construction (John Moala, Chung Linh, Robert Begley, Lesley Wong, Iqbal Dhapa) 
  • SFMTA (Samuel Lam, Jonathan Kibrick, Chadwick Lee, Cheryl Liu, Kenneth Leung, Mari Hunter, Francesca Napolitan) 
  • Konekarate ma Faufautua (Cratus Construction Inc., InsituForm, AEW Engineering Consultants, OrgMetrics LLC)
Kelley Omran