Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Ua filifilia e le SFPUC le Cambi Thermal Hydrolysis Technology mo Fale Fou Biosolids Digester i Sautesasae Togafitiga Fale

Fausia o Fale Togafitiga i Sautesasae

MO LE FAʻAMATALAGA LELEI
Novema 7, 2022

Ua filifilia e le San Francisco Public Utilities Commission le tekonolosi Cambi thermal hydrolysis mo nofoaga fou o le biosolids digester i le Fale Togafitiga i Sautesasae.

O le tekinolosi o le a mafai ai e le SFPUC ona faʻaleleia le faʻaogaina o le manogi, faʻamalosia le toe faʻaleleia o le malosi, ma faʻaititia le tulaga o le siosiomaga o le laau

SAN FRANCISCO - O le San Francisco Public Utilities Commission ma Cambi, o le taʻitaʻi o le lalolagi i le faʻamamaina o le vevela mo le faʻamamaina o vai otaota, e fiafia e faʻasalalau se maliliega mo le faʻapipiʻiina o le tolu faʻaogaina o le hydrolysis system e avea o se vaega o le Biosolids Digester Facilities Project i le Southeast Treatment Plant i San Francisco. O le a sainia le konekarate i aso a sau.

O lo'o fa'atupe e le SFPUC le sili atu i le $3 piliona e fa'aleleia ma fa'aonaponei le Fale Togafitiga i Sautesasae, le nofoaga aupito tele a le A'ai e fa'amama ai le suavai leaga, e avea o se vaega o le Polokalama Fa'aleleia o Faiga Suavai i le taulaga atoa. 

Ole Poloketi ole Biosolids Digester Facilities Project ose vaega taua ole fa'aleleia o Fale Togafitiga Tele i Sautesasae ma o le a suia ma toe fa'afo'i nofoaga o lo'o i ai nei, ua le o toe iai se taimi, ma fa'atekonolosi fa'aonaponei ma fale. O le a fa'aogaina e le fa'amama fou se laina fa'aonaponei fa'aonaponei e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le suavai a Cambi. 

"O loʻo matou faia ni faʻaputugatupe faʻatuputeleina i le Fale Togafitiga i Sautesasae, o la matou fale sili ona tele o vai otaota," o le tala lea a Dennis Herrera, Pule Sili o le SFPUC. "Sa matou matua faʻaeteete i le fuafuaina e avea ma nofoaga faʻaonaponei ma lelei e toe faʻaleleia punaoa, faʻaleleia galuega ma le soifua manuia o tagata faigaluega ma tagata lata ane. Matou te fiafia e va'ai atu i le poloketi o lo'o faia se isi la'asaga tele mo le fa'amae'aina o lenei konekarate mo tekinolosi fa'amalulu vai. O le mea lea e fa'atatau i le faia o le mea sa'o mo o tatou nu'u, le si'osi'omaga, ma a tatou tagata totogi tau." 

O le konekarate o se manumalo-manumalo mo Cambi ma le SFPUC. O se konekarate tele i le Iunaite Setete mo Cambi, o se kamupani fa'avae i Nouei, ma o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le fa'ainitaneti fa'agata o le a mafai ai e le SFPUC ona maua ni biosolids sili atu ona lelei "Vaega A". Ole mea'ai ole suavai leaga e maua i mea'ai, ua ta'ua o 'biosolids,' o lo'o fa'aaogaina e fai ma fetilaisa maualuga. O le fa'avasegaga maualuga o le a fa'alauteleina ai le fa'aogaina o mea aoga. 

E le gata i lea, o le tekinolosi Cambi e mafai ai e le SFPUC ona faʻaleleia le faʻaogaina o le manogi ma faʻamalosia le gaosiga o le biogas ma le toe faʻaleleia o le malosi. O le taimi lava e fa'agaoioia ai, o le a fa'aitiitia ai le kaponi ma le si'osi'omaga e feso'ota'i ma le pulega o biosolids.

“Ua fa'amamaluina i matou i le i ai o se sao i le fesoasoani i le SFPUC i le ausiaina o latou sini fa'amaualuga fa'atumauina. O le su'esu'eina o le vevela na filifilia e avea ma tekinolosi autu mo le poloketi i le 2016 e maua ai le puipuiga sili atu ona o tulafono faatonutonu o le biosolids ua faʻateleina ma faʻasaʻo. Matou te tulimatai atu e amata i lenei faʻasalalauga taua mo le taulaga tele o San Francisco ", o le tala lea a Eirik Fadnes, Cambi CEO.

O le poloketi o loʻo faʻatinoina e se pisinisi faʻatasi a le MWH Constructors ma Webcor Builders. Sa galulue Cambi ma le MWH i le tele o galuega fa'asusu fa'amama i le US ma isi atunu'u.

O le poloketi o le lona sefulu a Cambi i le US ae o le muamua i le West Coast. O le taimi nei o le poloketi o loʻo fuafua ai le tuʻuina atu o le hydrolysis system i le 2027 ma faʻatonuina i le 2028. 

O le tele o tupe faʻafaigaluega i le Fale Togafitiga i Sautesasae o le a faʻaitiitia ai le manogi - faʻaleleia le lelei o le olaga mo tagata lata ane ma tagata faigaluega -, faʻaleleia le faʻaleleia o le mafuiʻe, sauniuni mo le maualuga o le sami, ma faʻamautinoa le toe faʻaogaina ma le lelei. O le taimi lava e maeʻa ai faʻaleleia, o le a sili atu le lelei o le fale faʻaleleia, manogi lelei, ma sili atu ona aoga mo le alalafaga, tagata faigaluega a le SFPUC ma San Francisco uma. 

O le Polokalama Fa'aleleia o le Lafoa'i
O aso uma, e sili atu i le tasi miliona tagata nofoia, pisinisi, ma tagata asiasi e faʻalagolago i la matou faʻaogaina o otaota e puipuia ai le soifua maloloina lautele ma le siosiomaga. O tupe teufaafaigaluega i le Fale Togafitiga i Sautesasae o se vaega o le Sewer System Improvement Program (SSIP), o se tupe e tele-piliona-tala e faʻaleleia ma faʻaonaponei atinaʻe taua a San Francisco ma tekinolosi fou e faʻaleleia ai galuega, faʻaitiitia le manogi, faʻaleleia lelei le faʻaleleia o vai, ma puipuiga mai a'afiaga o le tau, pei o le si'itia o le suasami. O galuega faatino i totonu o le Aai e amata mai i totonu o pitonuu o mea lanu meamata e pei o timu togalaau e aoina ma mama vai afā, i le tele o le faʻaleleia o fale togafitiga. sfpuc.org/ssip

E uiga ia Cambi
O le Cambi ose fa'atekonolosi fa'aolaola ma vaifofo i le lalolagi atoa e tu'uina atu mo fale fa'ama'i otaota ma fale e fa'amama ai le anaerobic. Talu mai le 1992, o Cambi o loʻo tumau pea le taʻitaʻiga o maketi e ala i le faʻaauauina o faʻafouga ma se faʻamaumauga malosi o tekonolosi faʻamaonia ma pateni. Faatasi ai ma le malosi o le tuʻuina atu o poloketi ma gafatia lagolago tagata faʻatau, ua tuʻuina atu e le kamupani le tele o mea faʻapipiʻi lelei i totonu o atunuu e 26 i konetineta e ono.

O le fa'agasologa o le su'esu'eina o le vevela a Cambi e fa'ateleina ai le gaosiga o le malosi fa'afouina, fa'aitiitia tau fa'agaioiga, ma fa'aitiitia le kasa oona. E fetaui lelei mo so'o se biosolids outlets, e aofia ai le fa'aogaina o le eleele ma faiga fa'avevela e pei o le fa'agogo, pyrolysis, ma le fa'amumu. O le su'esu'eina o le vevela e fetaui lelei ma tulafono uma e togafitia ai otaota ma otaota ma faigofie ona tu'ufa'atasia i nofoaga fou ma mea o lo'o iai anaerobic digestion.

Cambi o loʻo lisiina i luga o le Euronext Growth Oslo, o se fale fefaʻatauaʻiga tele vaega o Euronext, o le tele o fefaʻatauaiga faʻatau oloa i Europa. Saili atili i www.cambi.com.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o le Fagaloa o San Francisco, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma fa'amalieina le silia ma le 70 pasene o mana'oga eletise i San Francisco. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea i a matou tagata faʻatau le maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org.