Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'afetai, Aveese Toa: Fa'aaoga se Polokalama Fa'avai Toeitiiti Fa'alua i le 2023

O tamaiti aoga a St. Johns Academy o lo'o fa'amama alavai

O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) na faʻalauiloaina le Adopt a Drain Programme i le 2016, e maua ai se avanoa mo tagata o le alalafaga e fesoasoani ai i o latou pitonuʻu, le Aai, ma le siosiomaga e ala i le faʻamamaina o alavai o matagi mai lau ma lapisi. I le amataga o Ianuari 2023, o le polokalame e 2,700 tagata faʻaaogaina alavai.

Ona matou vaaia uma ai lea o nisi o afa tetele i le talafaasolopito faamaumauina o San Francisco, ma le 5.5 inisi o timuga na taia ai o matou auala i le 24 itula. Sa laa i luga le San Franciscans: e oo atu i le faaiuga o Ianuari, ua 4,700 a matou alavai, o se siitaga e 42 pasene i le masina e tasi.

Fa'afetai i a matou auvai uma mo le fesoasoani taua na e saunia i le fa'aolaina o le matou taulaga i se vaitau timuga mata'utia.

Matou te iloa o le toʻatele o outou na talosaga mo meafaigaluega faʻamama alavai, ma o loʻo matou fuafuaina se mea e tupu mo lenei tautoulu ma se mea faigaluega foaʻi. O le a maua e le au fa'au'u vai se fa'alilolilo imeli pe a fa'atulaga lena fa'amoemoe.

I le taimi nei, matou te fiafia e faʻasoa la matou upega tafaʻilagi fou ma faʻaleleia Adopt a Drain: adoptadrain.sfwater.org. Afai e le'i avea oe ma se tagata e fa'apalavai, e mafai ona e auai i le polokalame iina. Mo tagata fa'aoga alavai o iai nei, e tele mafua'aga e asiasi ai i le nofoaga:

  1. E mafai ona e fa'aaoga nisi alavai.
  2. Afai e te le'i tu'uina atu i au alavai ni igoa malie, e mafai ona e faia e ala i le le taliaina ma toe vaetamaina.
  3. Afai na e alu ese pe ua leai se taimi e fa'amama ai au alavai, e mafai ona e fa'ate'aina ina ia mafai e isi ona fa'aaoga.

Aisea e Fa'aaoga ai se Alavai?

  • Fesoasoani ia tafe lelei le vai afā, fa'aitiitia le lamatiaga o lologa.
  • Puipui le siosiomaga e ala i le faaitiitia o mea filogia ma lapisi e alu i lalo o le alavai.
  • Fesoasoani ia mama ma matagofie lou auala ma lou pitonuu.
  • Feso'ota'i ma lou nu'u e ala i le faia o se sao i le fa'aleleia atili o lou pitonu'u.
  • Tu'u lou vaivai se igoa malie.

Polokalame talaaga

O le tele o a matou alavai e tafe atu i le matou alavai tu'ufa'atasi, lea e aoina ma togafitia uma le tafe mai o matou fale, auala taavale, auala, ma auala savali, ma otaota mai fale ma pisinisi i le laina tutusa o paipa. O nisi alavai e tafe sa'o i le faga po'o le sami. O le aveesea o mea filogia e aumai mai o tatou auala a o lei oo mai le vai afā i le faga ma o le sami e sili ona lelei mo le siosiomaga, ae e mafai ona sili atu le afaina ai o tatou alavai, aemaise lava i taimi o afa tetele. E leai se alavai, e aofia ai ma San Francisco, e mafai ona mamanuina e pulea uma vai afā i afa uma. I taimi o timuga mamafa, o nisi o nofoaga maualalalo o le taulaga, aemaise lava i latou na e tasi lava alia po o vao, e mafai ona oo i lologa ma faaleagaina meatotino.

I tausaga ta'itasi, e asiasia, fa'amama, fa'alelei, ma sui a matou 'au'aunaga puipuia ma le fa'aleleia. Latou te fa'aogaina ta'avale fa'apitoa ma mea faigaluega e fa'amama loloto ai le 5,000-9,000 o alavai afā e 25,000+ a le taulaga i tausaga ta'itasi. Matou te mataituina foi le tala o le tau ma pe a oo mai ni afā tetele, faʻateleina a matou aufaigaluega ma faʻapipiʻi vaega taʻavale i totonu o le taulaga, aemaise lava i nofoaga maualalalo e masani ona lolovaia, e aofia ai i le po ma faaiuga o vaiaso. E le mafai ona matou o'o atu i alavai uma a'o le'i o'o i afa uma, o lea matou te fa'amoemoe i le fesoasoani a tagata e pei o oe. E mafai fo'i ona va'ava'ai a tatou tagata e fa'aaogaina alavai ma lipoti atu so'o se alavai ua leaga e ala i le tu'uina atu o se talosaga tautua i sf311.org.

Fa'amolemole fesoasoani e fa'asalalau le tala: adoptadrain.sfwater.org