Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Tu'ufa'atasi mo Atina'e Vaiaso Spotlight: New Montgomery Brick Sewer Project

Vaiaso o Atina'e Atina'e Matagofie: Poloketi Toe Fa'aleleia Piliki Fou a Montgomery
  • Kelley Omran

O galuega tetele o se mea e le o mafaufau i ai le to'atele ma ua manatu māmā i ai. E pei lava o le ki o le paipa vai ma maua le vai mama, suamalie suamalie; pe fufulu le faleuila; po'o le totogiina o lau masini feavea'i. A fai sa'o mea tetele, e fa'afefiloi i tua. O le faʻamaʻi COVID-19 na faʻaalia ai le taua o tagata faigaluega taua i le soifua maloloina ma le gaosiga o se nuʻu. O le tele o nei tagata faigaluega taua e tausia, fausia, pe lagolagoina le atinaʻe o loʻo tatou faʻalagolago i ai. 

I le faʻamanatuina o le United for Infrastructure Week ia Me 16-20, seʻi o tatou faʻaalu sina taimi e talisapaia ai le taua o atinaʻe le vaaia ma tagata o loʻo galulue ma le le fiu e faʻaauau pea. O la matou galuega i le SFPUC o le faʻamautinoaina o le vai, eletise, ma le faʻaogaina o alavai o loʻo faʻalagolago i ai a matou tagata faʻatau e faʻatuatuaina i aso nei ma le lumanaʻi - tuʻuina atu le tulaga lelei o le olaga matou te fiafia ai i lo matou taulaga matagofie.

O le fa'aogaina o alavai a San Francisco na amata mai i tua atu o le seneturi ma ua latalata i le fa'ai'uga o lona olaga aoga. E fesoasoani le SFPUC e saunia lo tatou Aai mo le isi mafuie tele, suiga o le tau, ma le faateleina o le malosi ma le tele o afa, e ala i le tausia ma le fausiaina o atinae gafataulimaina ma le malu puipuia o le malū.

I le SFPUC, o le Ofisa o Atinaʻe e nafa ma le vaʻaia o le pulega, fuafuaga, mamanu, ma le fausiaina o a tatou vai, suavai leaga, ma polokalame faʻavae eletise ma poloketi, e aofia ai le Water System Improvement Program (WSIP), le Sewer System Improvement Program (SSIP). ), o le Hetch Hetchy Improvement Program (HCIP), ma le Suavai ma Suavai otaota Faʻafouina ma Suia (R&R) Polokalama faaletausaga.

E galulue vavalalata a matou pa'aga tetele ma isi lala sooupu a le Aai, nu'u, ma tagata fa'atau e fa'atumauina ma fa'afou a matou faiga tetele. E aofia ai le 1,000 maila o paipa paipa ma sili atu i le 1,200 maila o paipa vai i totonu o le Aai ma le Itumalo o San Francisco.

O le auvaa o lo'o galue i le Poloketi Lafoa'i Fou a Montgomery.
O le aufaigaluega o lo'o galue ile Poloketi Toe Fa'aleleia Piliki Fou a Montgomery.

Poloketi Toe Fa'aleleia Piliki Fou a Montgomery

O lo'o matou pisi i le fa'aleleia o mea tetele o alavai i totonu o le taulaga o se vaega o le Poloketi Toe Fa'aleleia Piliki Fou a Montgomery. O se sao lea i le va o le SFPUC, SFMTA, SFPW ma le auvaa a le Darcy & Harty Construction.

O le galuega na fuafuaina i nai tausaga ua tuanaʻi ma na amata fausia i le faaiuga o le 2021. “O galuega faʻaleleia i totonu o le taulaga e tele luʻitau ma aʻafia ai tagata lautele. Na matou o atu ma valaau atu i faletalimalo, le MOMA, ma le tele o isi paaga i le eria, "o le tala lea a Ming Yee, Project Manager, "ma na matou vave iloa e tatau ona matou vavalalata i le taimi atoa o le poloketi."

O le galuega o loʻo i le pisi New Montgomery eria i saute o Maketi, faʻatasi ai ma isi poloka o le Tenderloin faʻaopoopo i le ogatotonu o le poloketi. Na fa'amanuiaina le 'au mai lesona na a'oa'oina mai isi atina'e tetele, ae maise le galuega fa'ato'a mae'a Mission Street i le va o Cesar Chavez ma le 16th Street.  

O taumafaiga e aapa atu ma logo i paaga e uiga i le galuega na amata i masina a o lei malepe le galuega. Na fa'aogaina e le 'au imeli, kata meli ma fonotaga fa'apitoa e fa'amatala ai le natura o galuega, umi o a'afiaga ma su'esu'eina auala e fa'aitiitia ai a'afiaga. Fuafuaga galulue vavalalata ma le alalafaga e faʻailoa mea e tutupu, faʻaaliga faletusi, ma isi gaioiga i le eria e faʻaitiitia ai faʻalavelave. O le felagolagoma'i vavalalata ma le Supervisor's Office, ma le San Francisco Police Department (SFPD), ma pa'aga sa avea ma vaega taua i le fa'aauauina pea o le galuega. 

O le Large Diameter Sewer Upgrade Program, lea o se tasi lea o le tele o galuega, ua maua ai le tomai e fa'aoga ai se metotia fou e ta'ua o le Cured-In-Place-Pipe (CIPP) ona o le tele o paipa paipa. O le CIPP ua uma ona fa'aoga lautele ma fa'amanuiaina i isi poloketi SSIP i totonu o le A'ai. O lenei auala e itiiti le faʻalavelave nai lo le tipiina o le auala atoa e faʻafeiloaʻi ma faʻaleleia pe sui ai le alavai lalo o le eleele. O le faiga o le CIPP e fa'aofiina ai se liner synthetic i totonu o se vaitala'i autu mai le tasi manhole i le isi, ona fofo lea o le liner ile vai vevela po'o le ausa mo le 36 i le 72 itula. O le fofo lea e fa'ama'a'a ai le laina e fausia ai se paipa fou i totonu o le paipa o lo'o i ai, fa'amalosia ma fa'alautele le ola aoga i le isi 50-75 tausaga. Va'ai ata i lalo o fa'ata'ita'iga o galuega o lo'o iai nei i le taulaga o San Francisco.

O le fa'aogaina o le Cured-in-Place-Pipe method ua tu'ufa'atasia ma le lautele ma le fa'aauau pea o le aapa atu o lo'o fesoasoani ia i matou e fa'aleleia atili atina'e taua i le lelei ma le lelei. 

I le SFPUC, o vaiaso uma o Atina'e Vaiaso, ma galuega faatino o loʻo faʻatautaia i le taulaga. 

Afai e te fia a'oa'o atili e uiga i le alualu i luma o isi galuega tetele a le SFPUC, fa'amolemole asiasi mai https://sfpuc.org/construction-contracts/construction-projects.

Kelley Omran