Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Maua e le SFPUC le Fa'ailoga Fa'avaomalo mo Polokalama Green Bond

tekinisia o lo'o fa'apipi'i se la'au la

Fa'ailoga mai le Environmental Finance e fa'ailoa ai le lisi fou o le Green Bond a le lala sooupu i le London Stock Exchange, o se mea muamua mo fa'amaufa'ailoga lanumeamata a le US.

San Francisco, CA - Le San Francisco Public Utilities Commission ua maua se fa'ailoga iloga tau tupe fa'ava-o-malo mo le polokalame fou a le lala sooupu Green Bond.

i aso nei, Tupe Siosiomaga-o se tala fou ma auʻiliʻili auaunaga e faʻavae i Lonetona e faʻapitoa i lipoti faʻatupeina gafataulimaina-na faʻasalalau le SFPUC o le manumalo i lana 2021 Bonds Award i le vaega o Green Bond o le Tausaga – US Muni Bond. O le SFPUC na filifilia e se vaega o faamasino tutoatasi e 50 na latou fuaina le taua o le aofaʻi o faʻasalalauga faʻavaomalo.

“O lenei fa'ailoga o le isi lea fa'amaoniga o le tulaga o le SFPUC o se ta'ita'i fa'ava-o-malo i le fa'atupeina o le si'osi'omaga,” o le fa'aaliga lea a SFPUC Sui Pule Sili Michael Carlin. “O a tatou fusi lanu meamata ua fa'atau atu nei i le lalolagi atoa, e fa'ataga ai le fa'ateleina o tupe teufaafaigaluega i atina'e tetele o le a iai ni a'afiaga lelei i le si'osi'omaga. O loʻo matou taʻitaʻia le auala i le auala e fuafua tatau ai mo le lumanaʻi."

Na maua e le SFPUC le faʻailoga i luga o le faʻavae o lona tala faasolopito o Oketopa 2020 na tuʻuina atu ai le $ 342 miliona lafoga lafoga lanu meamata lea na lisiina i le London Stock Exchange, o se muamua mo le US municipal green bond.

“Ose fa'aeaea tele le aloa'ia e le Si'osi'omaga Tupe fa'atasi ai ma le Green US Muni Bond of the Year award," o le fa'aaliga lea a le Ofisa Sili o Tupe a le SFPUC Eric Sandler. "I le avea ai ma taʻitaʻi faʻasalalau i le maketi o aitalafu lanumeamata a Amerika, o le lisi i Europa e taua tele i le fuafuaga a le SFPUC e maua ai ni aʻafiaga fou o le aufaipisinisi faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o tupe sili atu i le maketi."

O le ofo a le SFPUC na fai ma sui o le faasologa lata mai o Green Bonds a le lala sooupu, o se polokalame fou e tuuto atu tupe maua e faʻatupe ai galuega faʻalesiosiomaga e pei o vai mama, malosi faʻafouina, ma isi fuafuaga e faʻaitiitia ma faʻafetaui i lamatiaga o suiga o le tau.

"O le lisi i fafo o se isi laasaga i le atinaʻeina o le maketi a le US green municipal market ma o le SFPUC o loʻo toe taʻitaʻia le ala," o le tala lea a Justine Leigh-Bell, sui Pule Sili o le Climate Bonds Initiative, o se faʻalapotopotoga faʻava-o-malo e leai ni tupe mama e faʻamoemoe e faʻagasolo le maketi e teu faʻafaigaluega i fofo o suiga o le tau. “O a’afiaga o le tau ma le suavai mama e feso’ota’i. E mafai ona matou faʻamoemoe e vaʻaia le tele o faʻasalalauga lanu meamata a le malo o loʻo taulaʻi i le faʻatalanoaina o nei luʻitau masaga.

Faatasi ai ma le SFPUC, o le ofo faʻamaonia sa pulea e Goldman Sachs, Faletupe o Amerika Securities, Morgan Stanley, Siebert Williams Shank ma Kamupani, ma SMBC Nikko Securities America.

"O le SFPUC o se taʻitaʻi i le faʻamuamua o fuafuaga tau le siosiomaga ma avea o se vaega autu o le latou faiga faʻatupeina ma sa matou matua fiafia lava e avea ma taʻitaʻi faʻasalalau i lenei fefaʻatauaiga fou," o le tala lea a Chris Higgins, Goldman Sachs Head of Western US Public Sector and Infrastructure. Suavai ma Lafoa'i Suavai Teugatupe Teutupe.

I le 2016, na avea ai le SFPUC ma faʻalapotopotoga muamua i le lalolagi e faʻamaonia se pepa lanu meamata i lalo o le Climate Bonds Water Criteria, o se faiga faʻatupe na faʻatuina e le Climate Bond Initiative.

Faatasi ai ma le lisi o Oketopa, ua ofoina atu nei e le SFPUC le sili atu i le $2.5 piliona i pepa lanu meamata, ma avea ai ma taʻitaʻi o le lalolagi i le tulaga o suiga o le tau faʻatupeina fuafuaga.

E maua nisi fa'amatalaga i luga ole lala sooupu Green Bond lipoti itulau, o lo'o fa'ailoaina ai galuega, a'afiaga o le si'osi'omaga ma agafesootai, ma le fa'aogaina o galuega fa'atino ma Manulauti Tau Atina'e Fa'aauau a Malo Aufaatasi.

O le fa'ailoga o le aso nei mai le Environmental Finance ua fa'ailogaina ai le fa'aluaina o le SFPUC i ana taumafaiga a le ofisa talafou. I le 2019, na maua ai e le SFPUC le Green Bond of the Year Award – US Muni Bond award mo ana fa'asologa e lua o taulaga fa'amau lanu meamata, ia na muamua ofoina atu se "tuu" filifiliga.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission

O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata e nonofo ai, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfpuc.org.

###