Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Tausaga i Iloiloga: 2021 Poloketi Toso

o lo'o fa'atusalia tamaiti a'oga i luga o se ta'aiga o meapueata
  • Donovan Gomez
ata ulu o faiaoga o polokalame
Fa'atonu i le Fa'ata'ita'iga o Auala o Galuega

E le'i i ai se miliona tausaga o le a manatu Lisa Miles-Wilkerson ma Carlos Ramos o le Project Pull o le a suia i se galuega faataitai, aemaise lava e le mo le lua tausaga sosoo! Ae ui i lea, i upu a Mama Lisa, "E leai lava se taimi lemu" pe a oʻo mai i le Project Pull.

Project Pull na faavaeina i le 1996 ma le sini o le "toso" tupulaga talavou i auaunaga lautele e ala i le tuʻuina atu o avanoa faufautua faʻatulagaina i tamaiti aʻoga maualuga ma kolisi e faʻaalia le fiafia i matata o le tusiata, inisinia, pisinisi ma le faasaienisi.

Fa'amanatuina lona 26 tausaga o le taumafanafana, na fa'aauau ai le Project Pull i lana Fa'ata'ita'iga Auala o Galuega i le tali atu i le Fa'ama'i COVID-19. E ui lava i le faʻamaʻi o le lalolagi, ma i le lotolotoi o le malutaga a San Francisco i le faʻatonuga, na vave ona sui le Project Pull i se tulaga faʻapitoa ma mafai ai ona faʻaauau ona tuʻuina atu i talavou San Francisco se poto masani i le taumafanafana. Faatasi ai ma le tasi le tausaga o polokalama faakomepiuta i lalo o latou fusi, Lisa ma Carlos taia le laupapa tusi e iloa ai auala e sui ai mea mai le taumafanafana talu ai. O le latou fa'atalanoaga o manatu na i'u ai i le fa'atupuina o se galuega fa'atino auala e fa'aopoopo i fa'amatalaga o su'esu'ega mai le tausaga talu ai.

E ala i lenei poloketi, na maua ai e tagata a'oa'o le avanoa e fa'alautele atili ai a latou matata e fiafia i ai ma sa fuafuaina e a'oa'o atili ai i latou i matata eseese o lo'o ofoina mai e matagaluega eseese a le City Agency. Sa matua fiafia fo'i i latou e fa'atautaia se faigapa'aga a San Francisco YouthWorks ma Project Pull i lenei taumafanafana talu ai. SF YouthWorks interns na maua le avanoa e auai i le Polokalama Toso Poloketi, faia se faʻaopoopoga ofoofogia i le Project Pull aiga.

ata o galuega faatino na faia e le au faigaluega
Poloketi na galulue i ai le Project Pull interns

E fia fa'afetaia e le Project Pull le aufaigaluega uma, interns ma paaga na mafai ai lenei taumafanafana. E momoli atu le faafetai faapitoa ia Mr. Michael Carlin, Sui Pule Sili o le SFPUC, mo lona talitonuga ma le lagolago atoatoa i le tatou Polokalama Toso Poloketi. E ala i taumafaiga a Project Pull, ua latou suia ai olaga o le Autalavou San Francisco ma saunia le ala mo tagata faigaluega a le Aai i le lumanaʻi. Kiliki iinei e va'ai i le 2021 Project Pull Annual Report.

Donovan Gomez