Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.
vai

Ose Fa'ailoga mo Mea e Mana'omia e Tausia ai le Saogalemu ma le Mama a tatou Vai

Ua maua e Ryan Macaulay le "Fa'ailoga Fa'ata'ita'i Fa'atonu Fa'atonu."
  • Jonathan Streeter

O le fa'atuatuaina o le fa'aogaina o le vai a le Komisi o Fa'atonu a le Malo o San Francisco (SFPUC) e fa'alagolago i galuega i tua atu o tagata e pei o Ryan Macaulay, o ē na mauaina le "Fa'ailoga Fa'ata'ita'i Fa'atonu Fa'atonu" ia Mati 26, 2024.

O tautotogo ta'itasi, e faia ai e le American Water Works Association's California-Nevada Section lenei fa'ailoga i se tagata iloga na fa'aalia le fa'ata'ita'iga lelei i la latou galuega o se supavaisa fa'agaioiga.  

E pei ona taʻua e le Pule o le Suavai, Angela Cheung, "O Ryan o se tagata tomai faʻapitoa i vai o loʻo faʻatinoina lana galuega o le tuʻuina atu i tagata lautele o vai saogalemu ma maualuga."

I lana matafaioi o le Superintendent of Water Treatment Facilities, Macaulay fesoasoani i le vaavaaia o galuega ma le tausiga i le Harry Tracy Water Treatment Plant ma isi togafitiga, pamu ma nofoaga e mataituina ai le lelei o le suavai i West Bay - o se sootaga taua i le faiga e sapalai ai le vai i tagata faatau. i San Francisco ma luga o le Peninsula. 

Fale Totogi Suavai a Harry Tracy.
Fale Totogi Suavai a Harry Tracy.

Na o se tasi o faʻataʻitaʻiga o lona faʻamaoni i le faiga o le tuʻuina atu lea o mea uma i le taimi o aso malolo a le aiga e faʻafesoʻotaʻi vave ai le leaga o le vai i le Vaitafe o San Andreas ona o le afa o Ianuari 2023 Tausaga Fou. O lona malamalama i le faiga o togafitiga na mafai ai e le aufaigaluega i le Harry Tracy Water Treatment Plant ona foia faʻafitauli o le pala ma faʻamautinoa le mama ma manino vai inu mo le faitau miliona o tagata faʻatau e aunoa ma le faʻalavelave.  

E masani ona tali atu Macaulay i fa'afitauli e tula'i mai ile fale pe a mae'a itula ma ua avea ma tagata e alu i ai mo fa'afitauli pe a o'o ile siamu. E pei o le tele o toa, na te le ofuina se pulou pe faʻafeiloaʻi ia te ia lava, e manaʻo e faʻamaualalo ma tumau le taulaʻi i le galuega o loʻo i ai.  

Ina ua fesiligia pe o le a le mafuaʻaga o lona tuuto i lenei galuega, na taʻua e Macaulay "O le iloaina pe toafia tagata i le Bay Area e faʻalagolago i galuega a la matou 'au, o laʻu sini o le faʻaauau pea ona ola le fale e pei o se masini suauʻu lelei, e tusa lava po o a tulaga e faʻaalia. ia i matou." 

O Macaulay o lo'o umia le tusi T5 e fa'atautaia le vai ma le D4 tusi fa'agaioiina o le tufatufaina o vai. O ia o se vaega o le au talenia o le au faʻatautaia e faʻamautinoaina o loʻo tausia lelei fale vai vai i tulaga sili ona lelei mo le galuega taua o le gaosia o vai inu mo le faitau miliona o tagata faʻatau. 

Mo nisi fa'amatalaga ile faiga ole SFPUC ole vai, siaki ile Va'aiga Lautele ole Fa'agasologa ole Suavai.