Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Biosolids Digesters Vaega Faufale 'Sign Off' i luga ole la'au maualuga ole Poloketi

Uili Crow, o se tagata asiasi ma le SFPUC's Construction Management Team, saini le sila uamea o le a sili ona maualuga ua tuu i luga o le Biosolids Digesters Project (BDFP).
Uili Crow, o se tagata asiasi ma le SFPUC's Construction Management Team, saini le sila uamea o le a sili ona maualuga ua tuu i luga o le Biosolids Digesters Project (BDFP).
  • Heidi Anderson

I le aso 29 o Ianuari, 2024, na potopoto ai tagata faigaluega ma ofisa o le suavai leaga e saini o latou igoa i ni peni lanu uliuli lapopoa i luga o le uʻamea toeitiiti 14-futu le maualuga o le a avea ma nofoaga sili ona maualuga o le Biosolids Digester Facilities. O lo'o fausia nei le fale i le Fale Togafitiga i Sautesasae i le pitonu'u o Bayview. 

O le mea na tupu na faʻatulagaina e le Biosolids Project Construction Superintendent Juan Miguel Ramos. 

"O le faʻauluina o le laʻau o loʻo faʻaalia ai le taualuga o le tele o le galue malosi," o le tala lea a Ramos. “O le mea lea mo i totonu o le ofisa ma a matou tagata faigaluega o loʻo i totonu o le fanua i le tino ma le mafaufau." 

Sa ia taua fo’i e fa’apea, e ui e le’i mae’a le galuega faufale o le Biosolids Project, peita’i o le topping off o se fa’ailoga lea o le fa’amaoni i le atunu’u ma fa’ailoga ai mea uma ua ausia e lana vaega i lenei galuega i le taimi nei. 

"Matou te tuuto atu e faʻaauau pea le faʻatulagaina o galuega ma le saogalemu faʻatasi ma a matou paaga fefaʻatauaʻiga ma tagata faigaluega iuni tomai," o lana tala lea.

O David Schwartz, Fesoasoani Resident Engineer i luga o le poloketi mo le San Francisco Public Utilities Commission (SPUC), sa i ai foi mo le sainia. "I luga o se poloketi e faigata ma umi e pei o lenei," o le tala lea a Schwartz "E matua lelei lava le faʻaaluina o sina taimi e tuʻu moni ai o tatou igoa i la tatou galuega ma iloa mea na ausia e tagata uma o loʻo aʻafia ai i le taimi nei." 

Pe tusa o le vaiaso mulimuli ane, na faʻapipiʻi ai le laʻau i le pito i luga o le lifi i le Anaerobic Digester Building i le taimi o le faʻamanatuga o le "Topping Off". I le 79.5 futu le maualuga, o le a sili ona maualuga mo le poloketi Biosolids.

Ole galuega ole Biosolids o lo'o fausia ile Fale Togafitiga i Sautesasae (SEP) fa'atasi ai ma le Fale New Headworks. O poloketi uma e lua o le a suia ma toe faʻaleleia nofoaga tuai o loʻo i ai nei a le SFPUC o loʻo i ai nei togafitiga faʻamaʻi ma faʻatuatuaina, lelei, ma faʻaonaponei tekonolosi ma fale. O le SEP o loʻo faʻaaogaina le 80% o le suavai leaga a San Francisco, ma o loʻo faʻatupeina e le SFPUC le sili atu i le $ 3 piliona e faʻaleleia ma faʻaonaponei le fale tuai e faʻaitiitia ai le manogi, ia sili atu ona saunia mo mafuiʻe ma le maualuga o le sami, ma faʻamautinoa le toe faʻaogaina ma le lelei. 

A mae'a loa, o le a fa'aliliuina le nofoaga aupito tele a le A'ai mo le fa'aleagaina o le suavai leaga e avea ma nofoaga e toe fa'aleleia ai puna'oa e sili atu lona manogi, foliga lelei ma sili atu ona aoga mo le tatou A'ai ma le nu'u tuaoi. 

Aoao atili e uiga i le fausiaina o le Biosolids Digesters Fale.