Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Malamalama o le masina o measina a le Hispanic: O se Talanoaga ma Faiga Faʻavae ma Faʻamatalaga a le Malo Jenny Oliveros Reyes

Malamalama o le masina o measina a le Hispanic: O se Talanoaga ma Faiga Faʻavae ma Faʻamatalaga a le Malo Jenny Oliveros Reyes
  • Donovan Gomez

Fa'amanatuina le Masina o Measina Fa'asapani

O Setema 15 ia Oketopa 15 o le Hispanic Heritage Month, o se taimi e faamanatu ai le tele o sao ma mea na ausia e le Hispanic ma Latino/a/e/x community. Jenny Oliveros Reyes o lo'o galue i le Va i Fafo ile Vaega o Faiga Fa'avae ma le Malo (PGA) ile San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC). Na ia talanoa e uiga i le taua o le faamanatuina o le masina o le Hispanic Heritage Month ma pe faʻafefea ona malosi le Latino/a/e/x community pe a latou o mai faatasi.

Malamalama o le masina o measina a le Hispanic: O se Talanoaga ma Faiga Faʻavae ma Faʻamatalaga a le Malo Jenny Oliveros Reyes

 

fesili: O le a le uiga ia te oe o le masina o Measina a le Hispanic?
tali: O le Masina o Measina a le Hispanic o se taimi mo le faamanatuina, manatunatuga faaletagata lava ia, ma le talisapaia o tagata na muamua mai ia te au ma le ala na fausia ai e a latou osigataulaga ma manumalo se ala mo au e agai ai i luma ma sili atu i lenei atunuu ma le aai. Hispanic Heritage Month o lona uiga o le va'ava'ai i totonu ma iloa lu'itau iloga na feagai ma le nu'u Latino/a/e/x ma mata'ina mata'ina ua ausia.

 

fesili: O le a le mea e sili ona e mitamita ai i lau aganuu?
tali: O aʻu o le tagata sili ona mitamita i le mafaufau faʻafefe ma mafaufauga faʻafefe na faʻapipiʻiina i totonu o laʻu aganuu. Na malaga uma mai o'u matua mai o la atunuu, Mekisiko ma Cuba i le Iunaite Setete; ma sa latou lagolagoina pea lo'u natura fiailoa ma su'esu'e. Ou te manatu e fa'atatau i le mana'o o lau fanau ia iloa ma su'esu'e mea uma latou te mafaia ona e le'i talafeagai lea mea mo o tatou matua malaga mai a'o laiti.  


fesili: E fa'afefea ona malosi fa'atasi le nu'u Latino/a/e/x?
tali: I taimi o faiga fa'apolokiki ma fa'atauva'a, o le Latino/a/e/x community, fa'atasi ai ma ona tupulaga laiti ma matutua, na fa'aalia i le lalolagi o le fa'alapotopotoga o le ma'a la'a lea i le fa'aupuga ma le mautu. E sili atu lo tatou malosi faʻatasi aua o lona uiga e mafai ona tatou feagai faʻatasi ma faigata ma faigata, ma le tauau e faʻalagolago i ai ma le lima e uu.  

 

fesili: O le a se fautuaga e te tuʻuina atu i tamaiti Latino / a / e / x tamaiti aʻoga o loʻo vaʻavaʻai e amata se matata i le alamanuia faʻaoga?
tali: O la'u fautuaga o le tausia o se mafaufau matala. E leai se tasi na te iloa lelei le uiga o le ofisa aoga ma ina ua uma ona galue mo le SFPUC mo le toeitiiti atoa le lua tausaga, o loʻo ou aʻoaʻoina se mea fou i aso uma e uiga ia tatou Atinaʻe ma Ofisa. Ia tatala i le le iloa ma maua faʻamatalaga ma le poto masani ma le alofa tunoa.