Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'afefea ona fa'amamaluina e Roderick Trice i latou na muamua atu ia te ia #BlackHistoryMonth

Roderick Trice, Supavaisa Meafaigaluega.
  • Donovan Gomez

"O le masina o Talafaasolopito o le Black o se faamanatu o le malosi ma le malosi o loʻu tagata."

Ia Fepuari, o loʻo faʻamanatuina e le SFPUC le sao ma taunuʻuga a nisi o a tatou uo Black talenia. O lo'o galue o se Supavaisa o Meafaigaluega i totonu o la matou Atina'e Suavai otaota, e mitamita ai Roderick Trice i le fa'amanatuina o le masina o Talafa'asolopito o Uliuli. "Ia te aʻu, o se faamanatu o le Black excellence ma e mafai ona tatou faia soʻo se mea pe a tuʻuina atu o tatou loto ma mafaufau i ai," o le tala lea a Trice. “O le tala faasolopito o nisi o o tatou taʻitaʻi sili ma ata o loʻo faʻamaonia ma faamanatu ia tatou fanau poʻo ai i latou ma mea latou te mafaia."

E mitamita Trice i lana matafaioi o lo'o galue i totonu o le matou Pisinisi Suavai. O lo'o fa'atonuina o ia i le fa'atumauina o meafaifa'aili uma ma masini fa'atonutonu i tulaga lelei o galuega ina ia fa'atumauina faigofie ma fa'atuatuaina le pulea lelei o le suavai leaga o lo'o tafe atu i le fale gaosi i le Oceanside. O lenei galuega e taua tele e faʻamautinoa ai se siosiomaga maloloina ina ia mafai e le SFPUC ona faʻaauau auaunaga faʻalagolago i San Francisco uma.

Roderick Trice

 

O le autu o lenei tausaga mo Black History Month o le Black Health and Wellness, o se autu e matua'i loloto ma le Trice. “O lenei autu e ootia ai loʻu agaga aemaise lava ina ua uma ona maua le COVID i le tausaga talu ai. O loʻo ou galue e faʻaleleia atili loʻu soifua maloloina i meaʻai ma faʻamalositino ma o loʻo ou faʻatulagaina le malosi faʻaletino mo le tausaga e pei o le Spartan Race e fesoasoani ia te aʻu e tumau i luga o le ala," o le tala lea a Trice.

Fai mai Trice o le soifua maloloina e le o se mea e na ona mafaufau i ai o le faaletino. O le soifua maloloina o le mafaufau e tutusa lava le taua ma e masani ona le amanaiaina taimi. “Ou te talitonu o lo tatou soifua maloloina e le na o le faaletino, ae o le mafaufau foi ma e taua le faia o gaoioiga e faaleleia ai lea vaega e pei o le faaalu o taimi lelei ma aiga ma uo mamae pe alu i tafaoga.”

A'o atagia mai e Trice le a'afiaga ua faia e le tele o tagata Black Amerika i lo tatou sosaiete, e tasi le mea e sili ona tu'uta'ua: Community. “Pe a tatou faatasi, e mafai ona tatou faamasinoina e le tasi le isi ma fesoasoani le tasi i le isi ia avea ma ni uiga sili atu o i tatou lava. Faʻatasi e mafai ona tatou faʻaleleia atili o tatou olaga ma aʻoaʻo le tupulaga fou pe faʻapefea ona tuputupu aʻe ma faia mea sili i o latou olaga," o le tala lea a Trice.

“Pei ona fai mai le muagagana, ‘E mana’omia se nu’u e tausi ai se tama’”.

Donovan Gomez