Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Asiasiga a le Aumalaga Meleisia i le SFPUC, Sparking Collaboration and Optimism

Le Malaysian Delegation ma le aufaigaluega a le SFPUC i le 525 Golden Gate Avenue.
  • Elisapeta Grubb

I le aso 25 o Me, 2023, na feiloa'i ai sui e to'asefululua mai Meleisia ma le tele o tagata faigaluega a le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) Power Enterprise e fa'atalanoaina le tu'ufa'atasia o le malosi mama ma taamilo i se tasi o fa'aola tele a le A'ai, Sunset Reservoir. O le aumalaga sa aofia ai fa'atonu, tagata fai faiga fa'avae, ma kamupani tumaoti a le malosi. O le Iunaite Setete malosiaga Association fa'amaopoopo le malaga e fai ma vaega o se taumafaiga faifaipea e fa'atupu faiga fa'apa'aga gafataulimaina fa'ava-o-malo.

O le aumalaga a Meleisia o lo'o tu'uina atu le aufaigaluega a le SFPUC Jamie Seidel, Catherine Spaulding, ma Mike Hyams ma se fa'ailoga mai le Komisi o Malosiaga a Meleisia.

E tatau i Meleisia ona teu fa'afaigaluega i luga atu i le $375 piliona ia avea le carbon neutral i le 2050. Faatasi ai ma lenei sini mataʻutia, na naunau sui usufono e aʻoaʻo mai se faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu e taʻitaʻia le suiga o malosiaga faʻafouina. Na amata la latou asiasiga i le 525 Golden Gate Avenue, lea na saunoa ai le Sui Pule Sili Lagolago o le Power Mike Hyams. CleanPowerSF's 2022 Tu'ufa'atasi Punaoa Fuafuaga (IRP). O le 2022 IRP o lo'o fa'ata'atia le auala o lo'o fuafua ai le CleanPowerSF e tu'uina atu le 100% malosi fa'afouina i le isi 20 tausaga a'o fa'afetaui mana'oga o tagata fa'atau. O le aumalaga sa matua fiafia lava i fa'amatalaga e uiga i fuafuaga, fuafuaga fa'afaigaluega, ma le fa'atuatuaina o fa'asologa.

Mulimuli ane, na asiasi atu le aumalaga ma le aufaigaluega i le Sunset Reservoir, lea na latou fesootai ai i luitau tulaga ese na faasoa mai e San Francisco ma Malaysia. Ona o le avanoa ma le fa'atapula'aina o fanua, e le mafai ona fa'aogaina fa'ato'aga fa'aola i Meleisia po'o San Francisco, o lea na talanoaina ai e vaega e lua le teuina, fa'ato'aga o le la, ma le fuaina o upega.

Na lipotia mai e le aufaigaluega a le SFPUC e faapea o le fonotaga sa auai ma mautinoa. O le asiasiga e avea o se faamanatu o le mamao na oʻo mai ai San Francisco o se taulaga ma o le ausiaina o se suiga mama mama o se taumafaiga faʻatasi, faʻavaomalo. O le galulue fa'atasi, fefa'asoaa'i fa'amatalaga, ma le fa'atupuina o mea, e mafai ai e San Francico ma Meleisia ona ausia a latou sini fa'afouina fa'afouina. I le fa'ai'uga o le asiasiga, na tu'uina atu ai e sui o Meleisia se fa'ailoga mai le Komisi o Malosiaga a Meleisia e fai ma meaalofa.