Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Pride Spotlight: O se Talanoaga ma le Fa'apitoa mo Feso'ota'iga Suavai otaota Elsa Eder

Pride Spotlight: O se Talanoaga ma le Fa'apitoa mo Feso'ota'iga Suavai otaota Elsa Eder
  • Donovan Gomez

I le avea ai ma Fa'amatalaga Fa'alaua'itele i luga o galuega tetele o vai otaota ma le Poloketi Fetuuna'i o Suiga o le Tau i le Ocean Beach, o Elsa Eder e tu'uina atu fa'amatalaga ma punaoa i nu'u fa'apitonu'u - magaala i lea auala.

Elsa Eder

O Iuni uma tatou faamanatu le Masina Faamaualuga, lea e faʻamaoni i le siitiaina o le LGBTQIA + leo, faʻamanatuina LGBTQIA + aganuu ma talafaasolopito, ma le lagolagoina o aia tatau LGBTQIA +. “Ua fai si ou lagona i le taimi o le Faamaualuga,” o le tala lea a Eder ma ataata. Sa matou maua se avanoa e talanoa ai ma Eder e uiga i le taua o le masina o le Pride Month ma le faamanatuina o aia tutusa. 

fesili: O a au Suinauna Itupa?
tali: “O O’u Suinauna Itupa o Ia/O ia.”

fesili: O le a le uiga o le Masina Faamaualuga ia te oe?
tali: “Mo a'u, o se taimi e toe fa'amautu ai o a'u o se vaega o se talatuu mata'utia ma le mata'ina lea e sili atu i le ita ma le fa'atonuina o le fa'amasinoga e masani lava! Ma, o le mea e leaga ai, i le tau o loʻo i ai nei, toe faanatinati. O nei aso e uiga i le toe faʻaleleia o le malosi ma faʻatasi; ae fiafia ma matagofie i le talie fefaʻasoaaʻi - ma o nisi taimi o loimata - o le tasi ma le isi ma le LGBTQIA + paaga.

fesili: Aisea e te mitamita ai e faamanatu le Masina Faamaualuga?
tali: “O le Fa'amanatuina o le Masina Fa'amaualuga ia te a'u e fa'atatau i le va'aia ma le tu'ufa'atasia, tu'ufa'atasiga tu'ufa'atasiga e alu ai le taimi ma avanoa. O i matou o se aiga filifilia, mautu, lea o le siva moni o se vaega o le suiga. Fiafia Faamaualuga!”

fesili: O le a se fautuaga e te tuʻuina atu i se tasi i totonu o pisinisi faʻapitoa o loʻo LGBTQIA +?
tali: “Ou te le manatu faatauvaa i le SFPUC o loo taliaina le eseesega. O le maasiasi e faʻaumatia ai le lototele ma le fatufatuaʻi, uiga lelei e faʻaleagaina ai se fale faigaluega pe sili atu ona aoga. Ou te aoga iinei aua e mafai ona avea aʻu lava. O lea, afai o loʻo e faʻamanatuina foi le Pride i lenei masina, ia e iloa o loʻo i ai au uo ma au uo. Tumau malosi, faʻamalosi au mea, ma faʻasalalau le alofa!"