Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Toso Poloketi: Summer i Iloiloga

Galuega Toso Felafolafoaiga.
  • Ameli Hunt

O taumafanafana uma lava, o le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) ma isi Ofisa o le Aai i totonu o le vaega a le malo e faia'oga faufautua mai se polokalame e ta'ua o le Project Pull. Project Pull ua mamanuina e ofoina atu i tamaiti aoga faaosofia ma galue malosi e faʻatamaoaigaina aʻoaʻoga faʻataʻitaʻi i matata eseese. 

O se fa'avae autu o le Project Pull poto masani o lona fa'amamafa i le faia o feso'ota'iga, e le gata i totonu o fale faigaluega ma le lalolagi i fafo. I le avea ai ma se tagata aʻoga i Project Pull, e maua e se tasi le avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai ma se vaega eseese o tagata. O nei feso'ota'iga e matua 'anoa ai le poto masani o le Project Pull. I nai vaiaso mulimuli o le polokalame, sa matou fia malamalama pe na fa'apefea ona fa'aalia e isi tagata a'oga lo latou taimi i le Project Pull. Na matou luiina i latou e mafaufau pe na faapefea ona latou tuputupu aʻe faʻapolofesa, faʻapea foʻi ma mea fou na latou aʻoaʻoina.

Project Pull Intern, Alex Temov.
Project Pull Intern, Alex Temov. 


O Alex Temov o se tagata a'oga i le SFPUC e naunau e su'e se galuega i le Saienisi Si'osi'omaga. Sa ia talanoaina mea na ia maua mai lenei aafiaga o se tagata toe foi mai i le tolu tausaga. "O le galue i le Project Pull i nai tausaga ua tuanaʻi ua fesoasoani ia te aʻu e maua ai le tele o poto masani i totonu o le ofisa. Ua ou aʻoaʻoina le uiga o le galue moni i se galuega moni, ma ua ou mauaina le tele o tekinolosi aoga, tautala lautele, suʻesuʻega, ma fesoʻotaʻiga tomai. Ua matauina e Temov e faapea, e le gata i nei tomai fesoasoani, sa ia mafuta atu foi ma ana uo a'oa'o i galuega ma galuega faatino e pei o felafolafoaiga faaletausaga.

Ua toe tomanatu Temov i mea o le a ia faia i le lumanaʻi ma fai mai e ui lava sa masani ona ia fiafia tele i lona taimi i le Project Pull i le ala o le Saienisi o le Siosiomaga, ae e manaʻo foi e faʻaauau lona taimi i lenei polokalame e ala i le, "faʻasalalau atu i fesoʻotaʻiga. ma inisinia e maua ai se poto masani lautele.” O le Project Pull e ofoina atu le tele o avanoa faʻamalieina i totonu o ala faigaluega eseese, ma fai mai Temov e manaʻo e faʻaoga atoatoa i le loloto o le polokalame.

Ina ua fesiligia e fa'atatau tonu i le auala na fa'atupuina ai o ia e ana feso'ota'iga, na fa'ailoa mai e Temov ua mafai ona ia faia le tele o faauoga tumau ma ana uo a'oga ma so'otaga ma faufautua. Na ia faʻamatalaina le auala na ia fausia ai le tele o fesoʻotaʻiga faʻapolofesa e lagolagoina o ia pe a ia talosaga i galuega i le lumanaʻi.

Project Pull Intern, Jude Howery.
Project Pull Intern, Jude Howery.

O le isi tagata faigaluega, o Jude Howery, sa tuu i le SFPUC i le Wastewater Enterprise. Mai le poto masani o le Project Pull, na ia taʻua ai lona faʻafetai tele mo fesoʻotaʻiga na ia faia ma ana supavaisa i le ofisa ma ana uo faigaluega ile Project Pull. "E le gata i lea, o le galuega faataitai ua aumaia ai ia te au le tele o le poto masani i galuega ma ua ou maua le tele o malamalamaaga i le lavelave o galuega a le Aai ma meaʻai," o le faaopoopo lea a Howery. 

Na fa'atautaia e Howery le tele o su'esu'ega vai i fa'alapotopotoga i totonu o le A'ai. “O la’u vaega e sili ona ou fiafia i ai o lenei aafiaga o asiasiga na faatagaina a’u ou te o ma e oo lava i nisi taimi e taitai ai. Sa tatau ona ou suʻesuʻeina le Aai ou te leʻi nofo ai mo se taimi umi ma feiloaʻi ai ma tagata iloga eseese. Sa ia iloaina, e ui ina sa fiafia o ia e o faatasi ma vaaia ia malaga, ae o le mea sa sili ona ia faapelepele i ai o ana feiloaiga ma tagata San Francisco sa ia feiloai i ai i le ala.

Alex Temov ma Jude Howery o nisi ia o le tele o tagata aʻoga na faʻamamafaina le taua tele o galuega ma fesoʻotaʻiga taua na latou faia e ala i le polokalame. Ua iloa uma e Temov ma Howery e le gata na mafai ona latou fausia ni sootaga vavalalata, ae na maua ai foi se malamalama maualuga i le uiga o le avea ma tagata faigaluega i le Aai. Project Pull o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina atu laasaga muamua e tatau ona faia e se tasi ina ia mafai ai ona sui i se matata faigaluega aʻo ofoina atu i tagata aʻoga le avanoa e malamalama atili ai ia i latou lava ma le lalolagi fesuisuiaʻi o loʻo siomia ai i latou.