Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'asologa Fa'aaliga #1: Fa'aalia le Fa'afetai ia matou Tagata Faigaluega a le SFPUC

  • Alaine Cantiller

O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) e aofia ai le tele o tagata faigaluega lautele talenia ma tuuto. Latou te faia uma se sao taua i le faʻamautinoaina o le saogalemu ma le faʻatuatuaina o le tuʻuina atu o a tatou vai, eletise, ma vai otaota. Fa'afeiloa'i nisi o pa'aga talenia i le SFPUC ma faitau a latou moli i lalo.

Keisi Rando

O Casey Rando ose Sinia Fuafuaga Tausi Si'osi'omaga mo Punaoa Fa'alenatura ma Pulega Fanua (NRLMD).
O Casey Rando ose Sinia Fuafuaga Tausi Si'osi'omaga mo Punaoa Fa'alenatura ma Pulega Fanua (NRLMD).

O Casey Rando ose Sinia Fuafuaga Tausi Si'osi'omaga mo Punaoa Fa'alenatura ma Pulega Fanua (NRLMD). O lana matafaioi o le faʻamautinoaina o le faʻaogaina ma le tausiga o le Suavai o loʻo ogatasi ma tulafono faʻalotoifale, setete, ma feterale ma tulafono faatonutonu e puipuia ai punaoa faanatura ma le siosiomaga.

O lo'o va'aia fo'i e Casey le Iloiloga o Poloketi, lea e aofia ai le su'eina o galuega ile SFPUC ma fanua sa'o i fafo atu o San Francisco mo le ogatasi ma faiga fa'avae a le SFPUC ma tulafono fa'alesiosiomaga. I le taimi o le faʻamaʻi, na ia faʻavasegaina le Project Review lea e tatau ai ona ia faʻafetaui i le siosiomaga faʻapitoa ma feiloai ai ma le tele o tagata auai. E ala i le galulue fa'atasi ma lana 'au mata'ina ma le lagolago mai pule, ua toeitiiti fa'atoluina le aofa'i o galuega fa'atino e su'esu'eina e le Project Review i tausaga ta'itasi!

Sa galulue ma le filiga le vaega a Keisi ma le PG&E e faatautaia galuega i fanua o le SFPUC i se auala e sili atu le maaleale o le siosiomaga ma le faatuatuaina. Na fa'afetaia e le PG&E le galulue fa'atasi ma le aufaigaluega a le SFPUC ma ua avea ma tausimea lelei i o tatou fanua. O le lu'itau tele i lana galuega o le fa'afeagai ma le upu "leai."

O mana'oga o le Suavai po'o isi vaega e masani ona le fetaui ma tulafono fa'alesiosiomaga po'o faiga fa'alotoifale, o lea e tatau ai i le 'au ona iloilo pe fa'apefea ona maua fa'atagaga o poloketi i totonu o se siosiomaga fa'atulafonoina. Ina ia foia le luitau mai le upu “leai”, fai mai Keisi e tatau ona sui le mafaufau i le “mea e mafai ona tatou faia ina ia faamaeaina ai lenei mea”.

Faaalia e Keisi o le mea e sili ona ia fiafia i ai i le galue i le SFPUC o le tele o tagata tomai faapitoa o loo galulue faatasi ai ona e maua ai le malamalama lelei ma le eseese o mafaufauga e tatau ona mafaufauina i le faia o faaiuga.

"E seasea maua se tulaga, e mafai ai e se tagata ona galulue faatasi ma ia tagata tomai faapitoa e pei o meaola, hydrologists, vaomatua, tagata suʻesuʻe fanua, tagata tomai faapitoa tau pulega, inisinia, loia ma isi i aso uma. O lenei mea e tumau ai aʻu i luga o oʻu tamatamaivae ma faʻamautinoa o le galuega e faʻafiafia ma tauia, "o lana tala lea.

O se tasi o paaga na iai sona aafiaga lelei i le galuega a Keisi o Ellen Natesan, Fuafuaga ma le Tausi Pule mo le NLRMD. Ua lagolagoina atoatoa e Ellen lana aufaigaluega ma tuuina atu fautuaga faamaoni. "Ua ia faafaigofieina la'u galuega e ala i le na o le faalogo ma o se faataitaiga o se tausimea maoae o le siosiomaga," o le tala lea a Keisi.

O lana fautuaga i tagata faigaluega fou: “Tatala i au paaga. Ia faamasani i latou. O loʻo i ai se eseesega tele o tagata i le SFPUC, ma e tofu i tatou uma ma se mea e ofoina atu. E te le iloa po o afea e te faia ai se aso o se tasi, e ala i le fesili atu po o a mai.”

I fafo atu o le galuega, e fiafia Keisi e faʻaalu lona taimi avanoa ma ana taifau i Golden Gate Park, tolauapi ma fiafia i paka matagofie i Kalefonia atoa, fai togalaau, ma susu le la.


Leon Hillard

Leon Hillard ose Palama Fa'aoga mo Suavai, Sapalai ma Togafitiga i Millbrae.
Leon Hillard ose Palama Fa'aoga mo Suavai, Sapalai ma Togafitiga i Millbrae.

Leon Hillard ose Palama Fa'aoga mo Suavai, Sapalai ma Togafitiga i Millbrae. Na te tautua ma tausia paipa tetele e lima mai le Hetch Hetchy Reservoir, e tautuaina le tele o San Francisco Bay Area. O le malaga a Leon i le SFPUC e tulaga ese-na amata o ia o se General Laborer i le Street Light workgroup i le Power Enterprise ma sa siitia o ia o se Fesoasoani Laina Eletise. Faatasi ai ma lona poto masani muamua o se palama aoga, sa ia talosaga i se avanoa avanoa i le SFPUC, ma o le isi mea o le talafaasolopito.

E mitamita Leon i le avea ai ma tagata faigaluega a le SFPUC ma e fiafia e fa'atasi ma a'oa'o tagata lautele ma a tatou tagata fa'atau ile auala e maua ai a latou vai pe a ki le paipa. I se fa'afeagai, ua ia va'aia nisi o lu'itau sa feagai ma ia i lana galuega atoa o se su'ega na avea ai o ia ma se tagata faigaluega sili atu, sili atu ona maufetuuna'i. "Ou te mitamita i fautuaga aoga aua e sili atu ai oe," o lana tala lea.

O nisi o paaga a le SFPUC sa iai se aafiaga lelei i galuega a Leon o Richard Stephens ma Terry Elisaia mai le Power Enterprise. Na tuuina atu e Richard ia te ia se avanoa mo le tuputupu aʻe o galuega ma na faʻaleleia e Terry se siosiomaga lelei galuega e ala i upu faʻamalosi.

O le fautuaga a Leon i tagata faigaluega fou a le SFPUC: “Galue malosi, talitonu ia te oe lava, ma aua le fiu i soo se mea o loo e taumafai e ausia i lau faigamalaga i le SFPUC.”

I fafo atu o le galuega, o Leon o se tagata fiafia malosi i Warriors ma o se tasi o nofoaga e sili ona fiafia e asiasi i ai i le Aai o le Chase Center.


Ramona Snyder

O Ramona Snyder o se Failautusi Sinia i le Hetch Hetchy Water & Power (HHWP) mo le Inisinia Sili o lo'o pulea; Au'aunaga Inisinia, Fa'afouga & Suiga (R&R) ma Au'aunaga IT.
O Ramona Snyder o se Failautusi Sinia i le Hetch Hetchy Water & Power (HHWP) mo le Inisinia Sili o lo'o pulea; Au'aunaga Inisinia, Fa'afouga & Suiga (R&R) ma Au'aunaga IT.

O Ramona Snyder ose Failautusi Sinia i Hetch Hetchy Water & Power (HHWP) mo le Inisinia Sili o lo'o fa'afoeina Auaunaga Inisinia, Fa'afouina & Suiga (R&R) ma Au'aunaga IT. Na amata Ramona i le HHWP i le avea ai ma se tagata faigaluega Auaunaga Fa'avaitaimi i le lima ma le afa tausaga talu ai, lea na maua ai e ia le avanoa i le tele o nofoaga Hetch Hetchy ma le mafai ona feiloai i le tele o ana uo.

Ina ua mavae sina taimi, na amata ai e Ramona se matafaioi tumau o se Failautusi Sinia i le Pulega o Faamaumauga lea na ia maua ai le avanoa e maua ai se malamalamaaga i le talafaasolopito o galuega faatino ma le matafaioi a le SFPUC o le faʻamatalaga - o le sapalai o le suavai lelei ma le malosi i San Francisco. Fai mai Ramona e fiafia o ia i manatu ma vaaiga eseese o le poloketi a o galue mai lala eseese HHWP.

E mitamita Ramona i le faataunuuina o ana galuega atofaina. Na te fa'ailoaina na manuia i taumafaiga galulue fa'atasi ma ana uo faigaluega. O se tasi o lu’itau sa feagai ma ia i lenei matata o le fa’aliliuina lea o ona tomai ma le poto sa maua mai i aso ua mavae e o’o atu i avanoa ua maua. Na ia maitauina o ana paaga na tuuina atu le lagolago ma le taʻitaʻiga i ana suiga i galuega, lea na fesoasoani i lona manuia i matafaioi taʻitasi i le HHWP.

E fiafia Ramona e galue i le HHWP ona o lona talaʻaga uiga ese ma le matagofie faʻanatura o lona nofoaga. “E iloa uma e tagata le tasi ma le isi, o loʻo matou galulue faʻatasi uma mai se lala ese mo le lelei sili atu o le poloketi." E fa'afetai Ramona mo fa'auoga na ia faia ma avea ma se vaega o se galuega fa'apitoa fa'atasi.

O le fautuaga a Ramona i tagata faigaluega fou: “Lafo i tua, manava loloto, ma taumafai e ave uma i totonu ... le maoae o le poloketi, le mafaufau loloto o le mamanu, ma le mausali ma le le fiu galuega a tagata sa i ai ma o loo i ai nei. faigaluega iinei.”