Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'ailoa le Fiafia: Fa'amalo lou Taumafanafana i Hetch Hetchy Power

Va'aiga o le Fale Va'a o San Francisco i luga o le Embarcadero.
  • Donald Pollitt

O San Francisco, ua lauiloa i lona matagofie matagofie ma le si'osi'omaga olaola, e ofoina atu le tele o gaoioiga manaia o le taumafanafana mo tagata o le lotoifale ma tagata tafafao maimoa. A'o e amata i au tafaoga o le taumafanafana, aisea e te le su'esu'eina ai le Aai a'o fa'amanatu lana tautinoga i le fa'aauau? O nisi nei o mea e sili ona matou fiafia i ai i San Francisco, e faʻamalosia uma e le mama ma faʻafouina malosi na saunia e Faʻamalosi Hetchy Mana, fa'aoga malosi a le malo o San Francisco. 

O i luga uma! Muni, Cable Cars, ma le Cable Car Museum
Alu i luga O auala iloga o felauaiga a San Francisco - le SF Muni ma ta'avale uaea ta'uta'ua i le lalolagi - ma su'esu'e le A'ai i se auala tulaga ese ma le matagofie. Fai se aso e ala i le ave o le cable car i le Falemataaga o taavale uaea, lea e mafai ona e aʻoaʻoina ai le tala faasolopito mataʻina o nei taʻavale faʻailoga ma pe faʻafefea ona faʻaogaina a latou gaioiga i le mama, malosi lautele. 

'A'ai i fafo i le Maketi Fale Va'a
Su'esu'e mea'ai suamalie ma taulaga tufuga i le tala faasolopito Fale Ferry, lea faatoa faamanatuina lona 125 tausaga! Fa'afiafia i le tele o mea'ai eseese, su'esu'e i faleoloa i le lotoifale, ma fiafia i vaaiga mata'ina o le sami. A'o e su'esu'eina lenei nofoaga pisi o gaioiga, ia maitauina o le malosi e fa'aola ai lenei fa'ailoga e mama ma fa'afouina, fa'afetai ile Hetch Hetchy Power.

Siaki se fa'aaliga i le African American Arts & Culture Complex
Fa'amanatu le olaola ma le 'ese'ese aganu'u a le nu'u Aferika Amerika i le Fa'atufugaga ma Aganuu Aferika Amerika. Mai fa'aaliga fa'ata'ita'i e o'o atu i fa'afiafiaga ola, o lenei fa'alapotopotoga o le fatufatua'i e fa'aolaola ile malosi fa'atumauina, ma fa'ata'ita'i atili ai le ta'utinoga a le A'ai i se lumana'i lanumeamata.

Ata i le paka: DeYoung Museum
Faatofu oe lava i le lalolagi o faatufugaga ma aganuu i le DeYoung Falemataaga, lea e fefiloi ai le fatufatua'i ma mea fou. Maofa i faʻaaliga eseese o loʻo iai nei, e aofia ai Kehinde Wiley ma Ansel Adams, faʻatasi ai ma le fausaga mataʻina o le falemataʻaga o loʻo tuʻuina i le fatu o Golden Gate Park. E mafai foi ona e talisapaia le mea moni e faapea o lenei maa taua faaleaganuu e faʻamalosia e Hetch Hetchy Power, faʻaitiitia ai lona tulagavae kaponi.

Ave fa'ato'aga i le Southeast Community Center's Farmer Market
Tofo i le agaga viia o le nuu i le Nofoaga Autu i Sautesasae ma faatofu oe lava i le siosiomaga olaola o lenei nuu fou o le Farmer's Market. Ta'amilo i vaiaso ta'itasi i Aso Tofi mai le 3 i le afiafi - 7:30 i le afiafi, fiafia i fa'ato'aga fou, mea taulima, ma gaioiga fefa'asoaa'i. 

Su'esu'e le ola o manu i le Fale o San Francisco
Amata i se malaga vao i le Faleoloa i San Francisco, lea e mafai ona e feiloaʻi ai i manu mataʻina mai le salafa o le lalolagi. Mai giraffes i penguins, o le faleoloa e maua ai le fiafia ma le aʻoaʻoga mo vaitausaga uma, aʻo faʻaogaina uma i le fesoasoani a Hetch Hetchy Power.

Taofi i se mea taua natia: Salesforce Transit Center
Maofa i le maa faufale o le Salesforce Transit Center. O lenei nofoaga o femalagaiga e fa'afeso'ota'i faiga fe'avea'i eseese mai i le Bay Area ma o le a i'u ina fa'afale i le nofoaafi televave Kalefonia. A'o e folau i totonu o le ogatotonu, siaki le paka matagofie i luga o le fale ma lagona-lelei le iloa o lenei nofoaga fa'alelei fa'alelei e fa'amalosia e le malosi fa'afouina mai le Hetch Hetchy Power.

Va'ai se konaseti i le 86th Annual Stern Grove Festival
Sola ese mai le vevesi o le Aai ma faatofu oe i le matagofie toafilemu o Stern Grove. O le fale i le tausamiga musika tuai i totonu o le Aai - lea e tumau pea le saoloto i tagata lautele talu ona amata i le 86 tausaga talu ai - e mafai ona e pu'eina se konaseti i lenei taumafanafana e le San Francisco Symphony, Bob Moses, poʻo Patti Smith.

Alu i luga o le carousel i le Falemataaga Foafoa a Tamaiti i Yerba Buena Gardens
Fa'ata'amilo lau malaga i le taumafanafana i se asiasiga i le carousel i le Falemataaga o Foafoaga a Tamaiti i Yerba Buena Gardens. Va'ai mata o tamaiti o lo'o susulu ma le fiafia a'o latou fiafia i lenei ta'avale fa'afiafia masani, fa'amalosia e Hetch Hetchy Power. 

Sauni mo lau taumafanafana e alu ese? Alu i le SFO ma le Air Train
Amata pe faaiu lau malaga i San Francisco i le Malae vaalele faavaomalo a San Francisco (SFO), fa'avasega tasi o malaevaalele sili i le US ma lauiloa fa'ava-o-malo mo lana ta'ita'iga mautu (leai ni fagu vai palasitika ma nofoaga vai e mafai ona toe fa'atumu i nofoaga uma). Malaga i le va o nofoaga i luga o le Air Train, ma le iloa o le malosi e faʻaosoina ai lau tietiega e mama ma faʻafouina, faʻaaloaloga a Hetch Hetchy Power.

Matou te iloa o le puao o le taumafanafana e mafai i nisi taimi ona avea ma se fasioti tagata fiafia i le taumafanafana, ae o le tele o mea e tutupu i San Francisco, o loʻo i ai pea le mafuaaga e alu ai i fafo ma suʻesuʻe. Fesoasoani e lagolago le toe fa'aleleia o le tamaoaiga o San Francisco e ala i le faia o se asiasiga i nisi o nei fa'ailoga iloga ma taunu'uga. Ma a o e fiafia i le fiafia o au gaoioiga o le taumafanafana, faʻaalu sina taimi e talisapaia ai le galulue faʻatasi i le va o San Francisco ma Hetch Hetchy Power, faʻaleleia se Aai lanu meamata ma sili atu ona gafataulimaina mo i tatou uma e fiafia ai.