Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

Fa'asagaga i Vai e le'i va'aia: Fa'afefea ona Laa'i i totonu le SFPUC's Wastewater Enterprise e Fesoasoani ile Mata'ituina ole COVID

Tim Paez, Tagata Asiasi Pulea Suavai otaota mo le SFPUC's Wastewater Enterprise Collections System Division i se nofoaga e su'e ai.
  • Sabrina suzuki

I le aso 25 o Fepuari, 2020, na faalauiloa ai e le pulenuu o London N. Breed se faalavelave faafuasei i le lotoifale. O le pepa faaletulafono na faʻatinoina le faʻaputuina o aʻoaʻoga a le Aai, faʻavaveina fuafuaga faʻafuaseʻi ma le aufaigaluega e sauniuni pe a faʻaalia le COVID-19 i totonu o le nuʻu. I le maeʻa ai o le faʻasalalauga, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o mataupu ole COVID-19 i San Francisco, i le ogatotonu o Mati 2020, na faʻataunuʻuina poloaiga malutaga, ma tapunia pisinisi ma aʻoga, ma tuua ai le faitau afe o tagata faigaluega a le Aai ua manatu o ni tagata faigaluega taua o loʻo lipoti atu e faigaluega. Ryan Batjiaka, o se Resource Recovery Specialist mo le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) toe manatua le mea na i ai i nai aso muamua talu ona maua le tala fou.

Tim Paez
Ryan Batijaka, Fa'apitoa mo le Toe Fa'aleleia o Punaoa

"E manino lava o se faateʻia tele ina ua tapunia mea uma ma e matua itiiti lava se malamalama i le umi e tumau ai. Na ou faʻalogo muamua i le mataʻituina o le suavai leaga mai tagata suʻesuʻe i le lotoifale o loʻo suʻeina ni faʻataʻitaʻiga ia Mati 2020 e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le faʻamaʻi i totonu o le nuʻu. E tele ni masina ae matou te leʻi oʻo mai le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga i le faia o se faiga ma faʻagaoioia i le mea e saʻo ai le suʻega, ma faʻasalalau lipoti.

Tim Paez, o se Tagata Asiasi Pulea Suavai Lafoai mo le SFPUC's Wastewater Enterprise Collections System Division o se tasi o le tele o tagata faigaluega taua na lipotia mai e galulue talu mai le amataga o le faʻamaʻi. Na ia manatua sa i ai o ia i lana komepiuta, faitau e uiga i le auala na amata ai e isi vai / suavai leaga i le salafa o le lalolagi - i Isaraelu, Iapani, ma Tenimaka - ona amata ona mataʻituina le suavai leaga mo le soifua maloloina lautele. Na te manatua le faitauina o tala e uiga i ai ina ua ia vaaia se imeli na sau mai Batjiaka, o le sa taumafai e fua le fiafia e amata. su'esu'ega fa'apenei i San Francisco.

Fai mai Paez, na ia iloa e tatau ona ia tautala, ona e le manao e misia le avanoa o lona olaga atoa e avea ai ma se vaega o lenei suʻesuʻega muamua o lona ituaiga ua uma ona iloa o lana 'au o loʻo i ai le gafatia e fai ai le galuega ma maua le mea. sa manaomia ona latou lagolagoina ma le manuia le taumafaiga.

"Na ou oʻo atu i loʻu pule ma se faʻamatalaga puupuu i le auala e mafai ai ona matou faia i le aufaigaluega o loʻo iai ma punaoa o loʻo ia i matou," o le tala lea a Paez. “I le avea ai ma supavaisa fanua, sa ou manatua foi o loo i ai pea a matou tautinoga (o le tausisia o tulafono faatonutonu) e le mafai ona taofia, e oo lava i taimi o le mala. Sa ou faʻafetai - tuʻuina atu taʻiala fou e fesoʻotaʻi ma Covid na i ai se aafiaga i le aufaigaluega, e pei o le fesuiaʻiga o taimi, o le faʻatulagaina o le matou aufaigaluega e avea ma Tagata Faigaluega Faʻalavelave Faʻafuaseʻi, ma faʻaleleia tulafono saogalemu - na lagolagoina aʻu e loʻu pule ma le 'au i le avea ma vaega o le poloketi. .”

Galulue Fa'atasi & Galulue Fa'au Tautai le Ala

Sa iai le tele o vaega fa'agaoioi ma pa'aga sa fa'atasia uma ina ia fa'amanuiaina lenei poloketi. Mai le galulue faatasi ma le San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA) i luga o laina pito i luga o Muni e lata ane i nofoaga e aoina ai le suavai otaota, i le malamalama i le tafe o le suavai otaota i na nofoaga, galulue faatasi ma le SFPUC Wastewater Engineers, i le sailia o le nofoaga sili ona lelei e aoina ai e faavae i luga o le upega o otaota. paipa, fai mai Paez o se si'i mamafa. E tatau i le 'au ona fa'amautinoa o le aoina lelei o fa'ata'ita'iga, fa'atasi ai ma le fa'atonuga sili ona taua ma fai mai e le mafai lava ona alu ese le su'esu'ega pe ana leai se tagata e to'atasi.

"Ou te tuuina atu le faʻafetai ia Ryan mo le faʻatulagaina o le leo i luga o le taua o lenei suʻesuʻega, ma le taua, mo le faʻamautinoaina o le au suʻesuʻe ma le vaega o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o otaota o loʻo i luga o le itulau e tasi ma galulue faʻatasi i ai," o le faʻamatalaga lea a Paez. “Na matou mautinoa e le o se faiga fa'agogo, ma o tagata uma na o mai i le laulau na faia o se faiga fa'atasi. O vaega uma o le poloketi sa i ai fua fa'atatau lelei, lea sa matua taua lava. O lana faiga i le fa'apotopotoina o pa'aga uma - faia o se taumafaiga a le 'au-na aoga i le fa'ataunu'uina o le galuega i se taimi talafeagai.


Fa'asagaga i Vai e le'i va'aia

Le SFPUC's Wastewater Enterprise ua tele sao i le taimi o le faʻamaʻi mai le faʻalauteleina o suʻesuʻega COVID faʻapea foʻi ma le fesoasoani i le Aai lautele i taimi o faʻamaʻi. Mai le fa'ata'ita'iina o le suavai leaga i fale fa'alelei i le a'oa'oina e uiga i le fa'asalalauina o le fa'ama'i e o'o atu i le avea ma Tagata Faigaluega Fa'alavelave Fa'afuase'i e momoli atu mea'ai i ē e le'i tautuaina, nofo fa'afofoga a'o matou fa'asoa atu le "Navigating Through Uncharted Waters," o se faasologa e fa'atatau e fa'ailoa ai sao o le Tagata faigaluega ole suavai leaga a le SFPUC.

Fa'aauau pea mo le vaega lua ma le tolu.

Sabrina suzuki