Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

O le Ocean Beach o lo'o ta'imua i le Fetuuna'iga o le Tau

O le Ocean Beach o lo'o ta'imua i le Fetuuna'iga o le Tau
  • Vince Mazzaferro
Fale Togafitiga i Vasa.
Fale Togafitiga i Vasa.

Mo i latou e faase'e, uila, savali, tietie taavale ma nonofo i le itu i sisifo o San Francisco, o le Ocean Beach o se 'oa fa'apitonu'u. Ae ose si'osi'omaga lu'itau fo'i, e a'afia i galu e afā ma pagatia i le tafia o le gataifale ona o le tau. A'o suiga o le tau e mafua ai ona si'itia le suasami, o lo'o fa'amoemoe e fa'atupula'ia le tafia, fa'aiti ai le matafaga, ma atili fa'amata'u ai atina'e o le gataifale e pei o tatou auala ma nofoaga ogaoga o alavai. I le South Ocean Beach, o le tafia o le matafaga o loʻo lamatia ai le vaega pito i luga o le sami o le tuʻufaʻatasia - o le Lake Merced Tunnel, o se paipa e sefulufa futu le lautele o loʻo i lalo o le Great Highway.

E i ai sa matou Fuafuaga e Fetuunai 
I le 2012, galulue faʻatasi ma feterale, setete, ma ofisa faʻapitonuʻu; paaga a nuu; ma tagata lautele, SPUR (fa'aigoaina aloa'ia o le San Francisco Bay Area Planning and Urban Research Association) lomia le Ocean Beach Master Plan, o se fuafuaga mo le fetuunaiga o le tau e foia ai le tele o luitau faigata o loʻo tutupu i Ocean Beach. O lenei fuafuaga o lo'o tu'uina atu ai se va'aiga atoatoa ma fautuaga e fa'atatau i le si'itia o le suasami, pulea le suiga o le gataifale, puipuia le taua tele o alavai, ma fa'aleleia atili le avanoa lautele i le matafaga.

 
O le Poloketi Fetuuna'i o Suiga o le Tau o le Ocean Beach na fausia mai fautuaga i le Fuafuaga Sili a le Ocean Beach. O le Fuafuaga Sili o lo'o tu'uina atu ai ni fa'agaioiga autu e ono o lo'o fa'atulagaina e ala i fa'afanua ma fa'atulagaina ina ia fa'atupu fa'atuputeleina i se vaitaimi o le sefulu tausaga. O lenei poloketi o loʻo taulaʻi i le South Ocean Beach ma e aofia ai le lua o le ono gaioiga autu: o le aveeseina o le Alatele Tele i le va o Sloat ma Skyline Boulevards, ma i lona tulaga fausia se puipuiga tele, toe faʻaleleia, ma auala avanoa.

Ta'atiaga ile gataifale ile South Ocean Beach.
Ta'atiaga ile gataifale ile South Ocean Beach.

Fa'aleleia Pu'upu'u ma Taimi Umi
A'o fa'atupula'ia a'afiaga o suiga o le tau i tausaga ta'itasi, o lo'o fa'aogaina ma atina'e e lenei poloketi ni fa'aleleia pu'upu'u ma taimi umi e tali atu ai i 'ele'ele o le gataifale o lo'o fa'amata'u ai le fa'aleagaina o fale o lo'o i lalo o le Great Highway i le Ocean Beach. O fa'aleleia mo taimi pu'upu'u e puipuia ai atina'e o le suavai leaga ma fa'aleleia le avanoa a'o fa'aleleia atili taimi umi.

O fa'aleleia mo taimi pu'upu'u e fa'alagolago i galuega toe fa'atumu oneone e puipuia ai le nofoaga ma e logoina e taumafaiga e mata'ituina fa'aletausaga. Talu mai le 2015, e silia ma le 200,000 kupita iata o oneone ua feaveaia mai le itu i matu o Ocean Beach, lea e tele ai le oneone, agai atu i le itu i saute o Ocean Beach (i saute o Sloat Boulevard) lea o loʻo faʻaleagaina ai le matafaga o loʻo lamatia ai atinaʻe otaota. I le amataga o le 2021, sa matou galulue fa'atasi ai fo'i ma le Army Corps of Engineers e fa'aopoopo le 255,000 kupita iata o le oneone na alia mai le San Francisco Main Shipping Chanel i le itu i saute o Ocean Beach e saga puipuia ai le nofoaga.  

Galuega tu'u oneone e avea o se vaega o galuega a le Army Corps of Engineers 2021.
Galuega tu'u oneone e avea o se vaega o galuega a le Army Corps of Engineers 2021.


O le fa'aleleia o le lumana'i o lo'o i le 95% Design ma o le a aofia ai le fa'atinoina o ta'iala tau pulega o gataifale e aofia ai:

  • Fa'atonu le solomuli (fa'ata'ita'iga, toe fa'afo'i le bluffs ma aveese le Alatele Tele i le va o Sloat ma Skyline boulevards).
  • Ave'esea o lapisi ma ma'a fa'afefe mai le matafaga ma papa.
  • Fa'aauau galuega fafaga i matafaga.
  • Fa'apipi'iina ose puipui maualalo (tanu) e puipui ai le Vaituloto o Merced Tunnel ma aseta fa'atasi.
  • Fa'atuina o se auala savali i le gataifale, fale'ele'ele lautele, ma pakaga tu matafaga.
Fuafuaga Sili o le Vasa Matafaga.
Fuafuaga Sili o le Vasa Matafaga.


"O nei faʻaleleia mo se taimi umi o le a le gata ina faʻamoemoe e puipuia le taua o le suavai leaga o loʻo lamatia" o le tala lea a Anna M. Roche, Project Manager mo le SFPUC Climate Change Adaptation Project, "ae e ofoina atu foi se avanoa mo le Aai e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o tagata lautele ma avanoa i le auala tele i saute o Sloat Boulevard.” O le fa'aleleia atili o lo'o fuafua e aofia ai le fausia o se auala e tele fa'aoga, fa'asitepu e ui atu i le matafaga, pakaga fa'asaga i gataifale, ma faleta'ele lautele. Ole Vaega ole Fa'aleleia ole taimi umi e fa'amoemoe e amata fausia ile fa'ai'uga o le 2023 ma tumau mo le 4 tausaga.


Auai ma matou e aoao atili!
O le a faia e le SFPUC le tele-agency, virtual community webinar ia Aperila 20th i le 6:00 pm e faʻasoa ai tulaga faʻafouina i luga o le City's Ocean Beach Climate Change Adaptation Project, faʻatasi ai ma le taulai atu i vaega avanoa avanoa (faʻataʻitaʻiga, auala faʻaoga tele. , faletaele lautele, pakaga mo tagata lautele, avanoa i le matafaga, ma isi). O le a tu'uina atu fo'i e le 'aufaigaluega a le SFMTA se va'aiga lautele o le fa'aleleia atili o le faiga o felauaiga fa'apea fo'i ma fa'amatalaga i isi galuega fa'apitonu'u. Auai matou mo le talanoaga e ala i le lesitala mo lenei mea na tupu i bit.ly/OBPojectUpdates.

Vince Mazzaferro