Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.
vai

Fa'amae'aina e le SFPUC Galuega Toe Fa'aleleia ile Pipeline Numera 2 o San Andreas, Fa'amautinoaina le Fa'ateleina ole Fa'alagolago ile Suavai mo le Fa'atatau ole 1 Miliona Tagata Fa'atau ile Penisula.

tu'u i lalo le vaega ole paipa ile lua

O lea ua toe fa'aleleia le auaunaga ile paipa ua 92 tausaga le matua o lo'o la'u mai ai vai inu

San Francisco, CA -Le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) ua maeʻa galuega toe faʻaleleia i luga o se paipa taua o loʻo tautuaina vai inu vai i le tusa ma le 1 miliona tagata faʻatau i le itulagi o Peninsula. 

“Matou te fa'amaualuga i matou i le tu'uina atu o le tautua vai fa'alagolago i a matou tagata fa'atau, ma o lenei poloketi o se ata o lena tautinoga," o le tala lea a SFPUC Sui Pule Sili Michael Carlin. “I le tatou vai fa’aitumalo, o lo’o iai a tatou paipa ua toeitiiti atoa le selau tausaga le matutua, o lea e tatau ai ona tatou filiga pe a sui ma fa’aleleia nei vaega taua o atina’e. Faatasi ai ma lenei tupe faʻafaigaluega, o matou tagata faʻatau i le Peninsula o loʻo i ai se isi faʻaopoopoga o le faʻalagolago i le vai."

O le SFPUC na amata ona sui ma faʻaleleia lenei vaega o le San Andreas Pipeline Numera 2 i le tausaga talu ai, o se taumafaiga na mafua mai i le tele o le motusia o le vai i le 2015. O le 11-maila paipa e 92 tausaga ma o se vaega taua o le Hetch Hetchy Regional Suavai, fa'asalalauina vai inu mai le Fale Togafitiga Suavai a Harry Tracy i San Bruno i tagata fa'atau i le Peninsula atoa ma San Francisco.

I le avea ai o se vaega o le galuega, na suia ma toe faʻaleleia e le SFPUC le tusa ma le 6,500 futu o le paipa uamea loka i nofoaga e fa i totonu o le taulaga o San Bruno. O nisi o ia paipa sa i totonu o vaega pito i leva ma sili ona taua i le vai fa'aitulagi. 

O le paipa lea na aumai i le masina nei ma o lea ua tafe atu ai le suavai. O le pa'i mulimuli o le $32 miliona galuega-e pei o le toe faaleleia i luga o le eleele o nofoaga faufale-o le a maeʻa ia Fepuari 2021, lua masina muamua atu nai lo le fuafuaga.

O le SFPUC Faiga Suavai Fa'aitulagi Hetch Hetchy e sili atu nai lo le 2.7 miliona tagata fa'atau i le San Francisco Bay Area, e aofia ai le 1 miliona i vaega o le Peninsula. O le vai e tuʻuina atu mai le Hetch Hetchy Reservoir i Yosemite i tagata nofomau, pisinisi ma fale gaosi oloa i le itulagi. E tusa ma le 1/3 o le vai o lo'o tu'uina atu mo auaunaga fa'atau atu i San Francisco. O le vai o lo'o totoe o lo'o tu'uina atu mo le 'au'aunaga si'i atoa i ofisa fa'aitulagi e 27 i itumalo o Alameda, Santa Clara ma San Mateo.

O le SFPUC talu ai nei na faasilasilaina ai le maeʻa o se vaega autu o le Polokalama Fa'aleleia o le Suavai (WSIP), ose taumafaiga fa'atuputupulaga e fa'aleleia, suia ma toe fa'aleleia vaega tetele o le vai fa'aitulagi. I le mae'a ai o fa'alelei i le Vaituloto o Merced Pump Station, na fa'amuta aloaia ai e le SFPUC le San Francisco vaega ole WSIP

O se tasi o polokalame fa'aleleia atili o le suavai i totonu o le atunu'u ma o se tasi o fa'alavelave tele fa'apea na faia e le Aai o San Francisco, o le poloketi a le WSIP ua tusa nei ma le 99 pasene ua mae'a, ma o nai fuafuaga i le itulagi o lo'o fa'atulaga e mae'a. . 

Ole Poloketi ole Pipeline Numera 2 a San Andreas ose vaega ole Polokalama Fa'aleleia ole Suavai mo se taimi umi, ole taumafaiga faifaipea a le SFPUC mo le fa'atumauina ma le fa'aleleia o vai a le lala sooupu ina ua mae'a le fa'atinoina o le WSIP. O galuega tetele nei o le vai e fa'ataunu'uina ai se vaega taua o le manulauti a le SFPUC e tu'uina atu auaunaga fa'atuatuaina o vai ma avea ma tausimea lelei o alagaoa ua fa'atumauina i le tausiga a le lala sooupu.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. E momoli atu vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata e nonofo ai, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. A'oa'o atili ile www.sfwater.org. 

###