Mataala mataala

Afai o lo'o e feagai ma se vai, eletise, po'o se paipa fa'alavelave fa'afuase'i po'o se fa'afitauli tautua vala'au le matou telefoni 24-itula i le 3-1-1 po'o le (415) 701-2311 mai fafo SF pe saini i le sf311.org. Aoao atili pe toe iloilo mataala auaunaga malosi.

A'o fa'atuputeleina le fa'aogaina o fale ona o tulaga malutaga, o le fa'amalieina i le SFPUC e fa'atupu tele le vai paipa.

ipu fa'atumu i vai

San Francisco, CA – Faatasi ai ma tagata o le Bay Area o loʻo faʻaaluina le tele o taimi i le fale ona o le faʻatonuga o le malutaga, o loʻo faʻateleina e tagata faʻatau fale lo latou faʻaogaina o le vai i le taimi o loʻo faʻamalieina ai le lelei o le vai a le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC).

O atugaluga e uiga i le lelei o le suavai a le SFPUC na faʻaitiitia i le 32 pasene i le 2019 pe a faʻatusatusa i le 2018, e tusa ai ma le Lipoti a le Vaega o Suavai 2019. O le pa'u tele o mataupu na laga e mafai ona fa'atatau i le fa'atinoina e le SFPUC o le tofo fou ma le mata'ituina o le manogi, faiga fa'atonutonu lelei ma le fufuluina o paipa.

“Matou te matua mitamita lava i le tuuina atu o se vai maloloina, lelei, ma e sili atu ona taua i nei taimi ua atili ai ona liliu atu aiga ia matou auaunaga,” o le tala lea a le Pule Sili o le SFPUC, Harlan L. Kelly, Jr. iloa o loʻo i ai le tele o le le mautonu i aso uma i le taimi nei, ae e mafai e matou tagata faʻatau ona mautinoa o le SFPUC vai e saogalemu, maloloina ma fou le tofo."

O tausaga taʻitasi, o le SFPUC e sili atu i le 100,000 su'ega e fa'amaonia ai le fa'amalieina e le lala sooupu i taimi uma pe sili atu i tulaga fa'a feterale ma le setete mo mana'oga mo le soifua maloloina ma le saogalemu. O na suʻega e faʻaalia ai o le tele-step treatment process a le lala sooupu faʻalagolago e aveese ma tape ai siama, e aofia ai coronavirus e mafua ai le COVID-19. E fa'aogaina e fale togafiti a le SFPUC le tele o vaila'au fa'ama'i (ultraviolet light, chlorine, ozone, ma chloramine) ma/po'o le fa'amama e fa'a 10 i le 60 taimi le maualuga o togafitiga mo siama.

O lo'o fa'aauau pea ona su'e fa'ata'ita'i fa'ata'ita'i i aso ta'itasi e tekinisia i le faiga ma su'esu'e e foma'i kemisi ma microbiologists fa'ata'ita'iga ta'itasi ina ia mautinoa e saogalemu le vai. I le taimi o le faʻamaʻi, ua faʻamanatu e le SFPUC i lana tagata faʻatau e le manaʻomia le faʻatauina o fagu vai, faʻapuna vai pe faʻatau ni togafitiga ile fale. 

E tusa ai ma lipoti faasea a le lala sooupu 2019, o le SFPUC na faamauina i lea tausaga ma lea tausaga le faaitiitia i vaega uma o mataupu tau suavai, e aofia ai le liu lanu, tofo ma le manogi. O fa'aseā uma sa su'esu'eina, fa'amaumauina ma tu'ufa'atasia e le SFPUC's Water Quality Division, lea e tali atu i fesili a tagata fa'atau i totonu o le lua itula pisinisi. 

O le faʻaleleia atili o le faʻamalieina e oʻo mai i le taimi o loʻo faʻateleina ai e tagata o loʻo faʻalagolago i vai paipa ona o le faʻatapulaʻaina o le nofo i le fale e tali atu i le faʻamaʻi o le coronavirus. Talu ai na faʻataunuʻuina muamua le faʻatonuga i totonu o le fale ia Mati 16, ua faʻateleina le faʻaogaina o fale e tusa ma le 10 pasene, e tusa ai ma le suʻesuʻeina o faʻamaumauga a le SFPUC.

O vai inu a le lala sooupu e sau mai le tele o punaoa puipuia e pulea lelei e le SFPUC. O nei punavai e aofia ai vai i luga o le eleele o loʻo teuina i faatanoa o loʻo i le Sierra Nevada, Alameda County ma San Mateo County, ma sapalai vai o loʻo teuina i totonu o se vai loloto o loʻo i totonu o itumalo o San Francisco ma San Mateo.

E uiga i le San Francisco Public Utilities Commission
O le San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC) o se matagaluega a le Aai ma le Itumalo o San Francisco. Na te momoliina vai inu i le 2.7 miliona tagata i le Eria o San Francisco Bay, aoina ma togafitia le suavai leaga mo le Aai ma le Itumalo o San Francisco, ma gaosia le eletise mama mo fale o le taulaga, tagata nofoia, ma pisinisi. O la matou misiona o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau le vai maualuga, lelei ma faʻalagolago i le suavai, eletise, ma le suavai i se auala e faʻatauaina ai mea e fiafia i ai le siʻosiʻomaga ma tagata lautele ma faʻatumauina punaoa ua tuʻuina mai i la matou tausiga. 


###